} Logo vierklank.nl
Foto: Picasa
Historie

Boerderijen van statuur

Er zijn weer nieuwe berichten op onlinemuseum De Bilt: zie voor meer info de aangegeven links

In het uiterste zuidoosten van de gemeente De Bilt loopt een paar honderd meter ten oosten van het landgoed Oostbroek de Bisschopsweg. Aan deze weg ligt op nummer 2 boerderij Den Hoek, een pand met een grote geschiedenis. (foto Anne Doedens)

https://onlinemuseumdebilt.nl/over-een-uithof-van-het-laurensklooster-den-hoek/

Aan de Dorpsweg nr. 71 in Maartensdijk ziet men een imposant rijksmonument: Vredelust. Deze langhuisboerderij werd waarschijnlijk aan het einde van de zeventiende eeuw gebouwd. De boerderij is sinds 1886 in het bezit van de familie Van Ekris. (foto Anne Doedens).

https://onlinemuseumdebilt.nl/monumentale-maartensdijkse-boerderijen-vredelust/

De boerderij met het adres Dorpsweg 86 in Maartensdijk is een gemeentelijk monument. Opvallend aan deze boerderij zijn onder meer de 'serliana' (een Venetiaanse venster) in de top van de voorgevel en de mooie gesneden windveren. De boerderij werd aan het begin van de vorige eeuw gebouwd op de plaats van een voorganger. (foto Anne Doedens)

https://onlinemuseumdebilt.nl/monumentale-maartensdijkse-boerderijen-dorpsweg-86/

Op het adres Dorpsweg 88 in Maartensdijk treft men een langhuisboerderij uit 1913, een gemeentelijk monument. De voorgevel van de boerderij is versierd met gele verblendsteen en keramische tegeltjes. Achter de boerderij vindt men een hoogstamboomgaardje dat van de gemeenteraad van Maartensdijk aan het eind van de twintigste eeuw een beschermde status kreeg. (foto: Anne Doedens).

https://onlinemuseumdebilt.nl/monumentale-maartensdijkse-boerderijen-dorpsweg-86-2/

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>