Logo vierklank.nl
Vier jubilarissen gehuldigd voor jaren van betrokkenheid bij het Rode Kruis. V.l.n.r.: Kathy Hamster, Marja van Brakel, Cindy van Engelen en Ineke Princen naast wethouder Madeleine Bakker.
Vier jubilarissen gehuldigd voor jaren van betrokkenheid bij het Rode Kruis. V.l.n.r.: Kathy Hamster, Marja van Brakel, Cindy van Engelen en Ineke Princen naast wethouder Madeleine Bakker.
Algemeen

Nieuwjaarsreceptie Rode Kruis Afdeling De Bilt

door Kees Diepeveen

Op zaterdag 5 januari heeft de Afdeling De Bilt van het Rode Kruis haar nieuwjaarsreceptie gehouden in het Rode Kruisgebouw aan de Kievitlaan in Maartensdijk. De receptie werd georganiseerd door het District van het Rode Kruis. Wethouder Madeleine Bakker reikte aan vier jubilarissen Rode Kruis-spelden uit.

Rond de 35 vrijwilligers van het Rode Kruis waren aanwezig op de nieuwjaarsreceptie; niet alleen om elkaar van de beste wensen te voorzien, maar ook om zes jubilarissen in het zonnetje te zetten. Twee jubilarissen waren echter niet aanwezig. Die krijgen de Rode Kruisspeld op een later moment. Wethouder Madeleine Bakker was speciaal naar de nieuwjaarsreceptie gekomen om de spelden met bijbehorende oorkonde en bloemen aan de jubilarissen uit te reiken.

Keihard nodig
Alvorens de jubilarissen gehuldigd werden wenste districtsbestuurder Rode Kruis Theo Bolten alle aanwezigen en de afdelingen in het bijzonder vele goede wensen voor het nieuwe jaar. Hij benadrukte heel expliciet dat het Rode Kruis niet kan bestaan zonder zijn beroepskrachten en zeker niet zonder al die vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten. 'Een goede onderlinge samenwerking is nodig om dingen goed te kunnen neerzetten' aldus Theo Bolten. 'We hebben iedereen keihard nodig!' 

Jubilarissen
Ook wethouder Madeleine Bakker benadrukte nog eens het belang van vrijwilligers voor het Rode Kruis en spreekt hierover namens de gemeente De Bilt haar waardering uit, met daarbij de hoop dat de vrijwilligers nog lang zullen doorgaan. Aansluitend werden de vier jubilarissen gehuldigd en in het zonnetje gezet waarbij de wethouder ieders verdienste voor het Rode Kruis de revue liet passeren: Marja van Brakel, Kathy Hamster en Ineke Princen werden gehuldigd voor 20 jaar en Cindy van Engelen voor 10 jaar betrokkenheid bij het Rode Kruis. Dit werd onderstreept door het opspelden van de Rode Kruisspeld met het genoemde aantal jaren. Hierbij hoorde ook een oorkonde en een mooie bos bloemen. Na afloop werd door alle aanwezigen het glas geheven op het nieuwe jaar.

Meer berichten