Logo vierklank.nl
Jeugd

Lars houdt spreekbeurt over KWF Kinderloop

Lars zet zich in voor de SamenLoop voor Hoop.
Lars zet zich in voor de SamenLoop voor Hoop.

Het enthousiasme voor de SamenLoop voor Hoop begint ook bij kinderen in onze gemeente aanstekelijk te worden. De 11-jarige Lars Doran, leerling van de St. Michaelschool in De Bilt, hield op 20 november zijn spreekbeurt over de Kinderloop. Zijn oproep aan de kinderen in De Bilt: 'Kom allemaal meelopen op 29 juni en we gaan zoveel mogelijk geld binnen halen. Ik heb er zin in!'

Lars: 'In september heb ik met mijn moeder gecollecteerd voor KWF Kankerbestrijding. Ik vind het goed om iets te doen voor mensen die ziek zijn en ben me gaan verdiepen in het werk van KWF. Toen kwam ik op het idee om er mijn spreekbeurt over te houden'.

Op 28 en 29 juni wordt in gemeente De Bilt voor de eerste keer de SamenLoop voor Hoop gehouden. Doel van deze 24-uurs wandelestafette is om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Teams lopen, in wisselende samenstelling, gedurende 24 uur over het uitgezette parcours voor het gemeentehuis Jagtlust.

Kinderloop
De Kinderloop is bedoeld voor kinderen van de basisschool. Kinderen laten zich sponsoren door bijvoorbeeld familieleden, buren en andere vrienden en bekenden. Lars: 'Ik wil met een aantal vrienden uit mijn klas meelopen met de Kinderloop. Dat is op zaterdag 29 juni in de middag. Ik wil proberen om zoveel mogelijk mensen mij te laten sponsoren. Bijvoorbeeld dat zij voor elk rondje wat ik loop geld geven voor mensen die heel erg ziek zijn zodat ze daar onderzoek voor kunnen doen.'

Spreekbeurt
De klasgenoten van Lars vonden het een goed en interessant onderwerp waar zij nog niet veel over wisten: 'Ik kreeg veel 'tops' van de kinderen want ik kende bijna mijn hele spreekbeurt uit mijn hoofd en ik had heel veel informatie en spullen bij me.' De juffrouw van Lars was het met de kinderen eens en gaf hem nog de tip om de hoofdstukken hier en daar iets korter of juist langer te maken. Ook vond ze het filmpje een beetje te moeilijk. Misschien een tip voor de organisatie van de SamenLoop om een duidelijk filmpje over de Kinderloop op de website te zetten voor andere kinderen die een presentatie willen geven in de klas. Lars kreeg een 7,5 en een dikke 8 voor zijn spreekbeurt!

Zakgeld
Lars heeft in zijn klas een bus neergezet waar iedereen wat geld in kan doen voor de SamenLoop voor Hoop. Zelf heeft hij er alvast zakgeld ingedaan. Lars: 'Mijn vriend Victor heeft er ook al 1,50 euro ingestopt. Ik ga mijn best doen en ik hoop dat heel veel kinderen mee gaan lopen zodat we veel geld op kunnen halen.'            (Dianne Westerink)

Meer berichten