Wethouder Anne Brommersma vertelt over de professionalisering van de organisatie.
Wethouder Anne Brommersma vertelt over de professionalisering van de organisatie.

Lustrumfeest Mens De Bilt

Algemeen Activiteiten

door Walter Eijndhoven

Donderdag 1 november vierde Mens De Bilt haar vijfjarig lustrum met collega's en andere genodigden. Gedurende de middag passeerden vele activiteiten de revue en werd teruggebikt op de afgelopen vijf jaar. Eén ding is duidelijk. Mens De Bilt staat midden in de samenleving en hoopt nog lange tijd veel te betekenen voor de Biltse burgers.

'Mensen moeten zo lang mogelijk meedoen', begon Evelien Ribbens, directeur van Mens De Bilt haar verhaal. Met vier filmpjes liet zij alle toehoorders kennismaken wat het werk van de organisatie nu eigenlijk inhoudt. Hierbij kwamen onder andere het Maatjesproject, de jongerenwerkers en de mantelzorg aan bod.

Middenin de samenleving
Wethouder Anne Brommersma prees gemeente De Bilt gelukkig met een organisatie als Mens De Bilt. 'Sinds mijn aantreden als wethouder is het veel professioneler geworden', vertelde Brommersma. 'Vijf jaar geleden fietste ik met Evelien Ribbens door het dorp, op weg naar diverse organisaties binnen de gemeente. Als ik zie hoeveel er in die tijd is veranderd. Daar ben ik heel trots op. Dijckstaete, de verbouwing van De Vierstee, W4 aan Weltevreden in De Bilt en natuurlijk de mantelzorg. Mens De Bilt staat echt middenin de samenleving.

Mantelzorgers
Eén van die mantelzorgers was Marius Buiting. Zijn hele carrière werkte hij in de welzijnszorg en had vanuit zijn functie veel te maken met psychiaters, artsen en specialisten. Uit Buiting's betoog bleek dat veel artsen te ver van de praktijk staan en vaak een antwoord schuldig moesten blijven. Maar een mantelzorger, een broer, zus, vriend(in) bleek vaak de beste oplossing. En bij Mens De Bilt staat dit nu net hoog in het vaandel.

Een goed gevulde lustrumzaal.
De zaal aan het woord.