Scherp Nova komt niet in gevaar

Zaterdag 6 oktober trad Nova aan tegen Sparta Nijkerk. Het afgelopen jaar speelde Nova maar liefst vier keer tegen de ploeg uit Nijkerk. Alle vier ontmoetingen eindigden in winst voor Nova. Deze keer was geen uitzondering. Nova wist makkelijk te scoren en maakte het daardoor erg moeilijk voor Sparta om in de wedstrijd te komen. Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen met 22-26.

Lekker weer, weinig wind; de omstandigheden waren perfect voor een mooi potje korfbal. De spelers van Nova waren gebrand op een goede wedstrijd waarbij het 'goede gevoel' gevonden moest worden. Vanaf de eerste minuut zette de ploeg alle zeilen bij. Zowel verdedigend als aanvallend had Sparta in het begin van de wedstrijd niks in te brengen. Binnen vijf minuten keek het team uit Nijkerk aan tegen een 0-5 achterstand. Nova liet zien dat zij over alle schijven gevaarlijk kon zijn en was daardoor niet te stoppen. Door een goede aanlopende rebound konden ze veel kansen nemen. Deze werden met een hoog percentage afgerond. Onder leiding van de dames uit Nijkerk, zette Sparta een inhaalslag in. De 0-5 achterstand werd omgezet in een stand van 10-12 in het voordeel van Nova. Even leek de wedstrijd te keren, maar Nova pakte de vorm van het eerste deel van de wedstrijd weer op. Door mooie doelpunten van onder andere Sylvia van der Pas en Lotte Keuning, kwamen ze weer op een veilige voorsprong van vijf doelpunten. Net voor rust wist de tegenstander nog twee keer de korf te vinden waardoor beide teams de kleedkamer opzochten met een stand van 12-15.

Fernand Lith pakte in de tweede helft snel de draad op en legde er een mooi afstandsschot in. Sparta kwam wat beter in de wedstrijd, maar ondanks hun goede bedoelingen konden de spelers van Sparta Nova niet genoeg weerstand bieden. De aanval van Nova bleef doorgaan met scoren waardoor het team niet in gevaar kwam. Met nog 5 minuten spelen wist Sylvia van der Pas met twee mooie acties de wedstrijd in het slot te gooien. Beide ploegen wisten nog een keer te scoren waardoor de wedstrijd werd afgesloten bij een eindstand van 22-26.

Aanstaande zaterdag reist Nova af naar KVS in Scheveningen.