Alzheimer Café

Algemeen

Op dinsdag 9 oktobervindt er een Alzheimer Café plaats in De Bilt in het restaurant van woon- en zorgcentrum De Koperwiek, Koperwieklaan 3 in Bilthoven. Een Alzheimer Café is de benaming voor een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden.

Het thema van deze avond is 'Onderzoek naar nieuwe behandelmethoden Ziekte van Alzheimer'. Dineke Koek (Klinisch geriater UMC) zal over experimentele medicatie bij dementie vertellen. Na de pauze zal Jos Bloemers praten over Neuro Psychologisch Onderzoek bij dementieonderzoeken en Annette Boersen zal de avond besluiten door te vertellen over het belang van klinisch onderzoek (in het bijzonder bij dementie).Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen.

Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en even na te praten. De toegang is altijd gratis. Voor vragen (ook over vervoer) kan contact worden opgenomen met Alida Melkert (tel.nr. 030 6562977). De organisatie is in handen van Alzheimer Nederland, afdeling Zeist e.o., Casemanager dementie en De Bilthuysen.