Logo vierklank.nl

Jubileumstartzondag Michaelkerk

 Op 26 juli 1893 werd de eerste steen gelegd van een Gotisch kerkje; tegelijkertijd werd de pastorie gebouwd. Op 22 mei 1894 werd de eerste overledene op het achter de kerk aangelegde kerkhof begraven.
Op 26 juli 1893 werd de eerste steen gelegd van een Gotisch kerkje; tegelijkertijd werd de pastorie gebouwd. Op 22 mei 1894 werd de eerste overledene op het achter de kerk aangelegde kerkhof begraven. (Foto: Michaël-Laurens De Bilt)

Zondag 16 september is voor de geloofsgemeenschap Michaël-Laurens De Bilt het begin van festiviteiten rond het 125-jarig bestaan van de katholieke kerkgemeente in De Bilt.

In de feestelijke eucharistieviering (aanvang 10.00 uur) gaat pastoor Jozef Skiba voor en draagt het Ecclesiakoor muzikaal bij. Voor de kinderen is er Kinderwoorddienst.

Fototentoonstelling
Er is een bijzondere fototentoonstelling ingericht over Heden en Verleden van de Michaël-Laurensgeloofsgemeenschap die gedurende een periode van 26 weken is te bezichtigen. Kinderen kunnen spelletjes doen op het plein onder leiding van de ernaast gelegen Scouting Ben Labre.

Geschiedenis
Projectgroep-lid Ans Weerdenburg vertelt: 'De 1e Michaelkerk is 125 jaar geleden gebouwd als eerste katholieke kerk in de Gemeente de Bilt op het parkeerterrein van de Michaelkerk, aan de Kerklaan. Toen de kerk na ruim 50 jaar te klein bleek is de huidige Michaelkerk gebouwd naast de pastorie, die ook 125 jaar oud is. In de jaren zestig werd de Laurenskerk gebouwd, die helaas ruim 10 jaar geleden moest sluiten vanwege het teruglopen van het aantal kerkgangers. Beelden en voorwerpen van de eerste Michaelkerk zijn nog te zien in de Michaelkerk o.a. het doopvont. Ook elementen van de Laurenskerk zijn terug te vinden in de kerk waaronder het beeld van Sint Laurens gemaakt door Pieter d'Hondt'.

Andere festiviteiten
In het kader van het jubileum wordt een reüniekoor gevormd van het toenmalige Michael-jongerenkoor o.l.v. Ignaas de Jong, dat een bijdrage gaat leveren aan de viering van zondag 11 november, waar pastor Loek Bosch voorgaat. Op 16 december organiseert het huidige Ecclesiakoor een jubileum-kerstconcert. Er is een speciaal jubileumboekje gemaakt waarin naast de geschiedenis van de kerk ook interviews zijn opgenomen met 7 parochianen, jong en ouder, waaronder oud-kapelaan Hans Eppink. Het boekje is op de Startzondag gratis te verkrijgen, maar ook via het secretariaat van de kerk, op werkdagen van 9 tot 12 uur, via tel. 030 2200025.

HvdB

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>