Logo vierklank.nl
 Zorgondernemer Nathalie van Middelkoop probeert een meer-persoonsfiets met een bewoner uit.
Zorgondernemer Nathalie van Middelkoop probeert een meer-persoonsfiets met een bewoner uit.

Thomashuis Maartensdijk jubileert

Thomashuis Maartensdijk (Dorpsweg) is een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Sinds 2009 is het Thomashuis gevestigd in de voormalige boerderij Vredestein aan de Dorpsweg 102 in Maartensdijk. In 2019 zal het eerste decennium van het bestaan worden gevierd.

door Henk van de Bunt

Stichting Vrienden Bewoners Vredestein Maartensdijk (SVBVM) dankt zijn naam aan de voormalige boerderij Vredestein. De stichting heeft zich ten doel gesteld middels sponsoring, giften en donaties, nuttige zaken en voorzieningen voor de bewoners van Thomashuis Maartensdijk te realiseren. In het verleden werden al een broeikas, een grote pergola met het zonnescherm en herkenbare Avondvierdaagse-kleding gerealiseerd. Willie van Keeken vertelt namens de Stichting: 'Een enkele bewoner van Thomashuis Maartensdijk kan zelfstandig (met begeleiding) fietsen, maar de meesten, zeker nu ze wat ouder worden, kunnen dat niet. Nu hebben we een 'droom', waarvan we een mooi project willen maken. Een project voor het 10-jarig bestaan van ons zo geliefde Thomashuis, waar onze volwassen kinderen zo 'thuis' wonen'.

Wens
Zij vervolgt: 'Als stichting (SVBVM) voor het Thomashuis Maartensdijk hebben we met de zorgondernemers Dennis en Nathalie van Middelkoop overleg gehad en ze durfden het bijna niet te vragen, maar dit was toch wel hun liefste wens; een vier-persoonsfiets. Het mooie van deze meer-persoonsfiets is dat alle bewoners, niet één uitgezonderd, er gebruik van kunnen maken en… dat er maar één begeleider voor nodig is! We hebben de fiets uitgeprobeerd! En de bewoners vinden het prachtig.

'Het is echt een 'droomproject'. Een vier-persoonsfiets kost veel geld. We denken zo rond de vijftienduizend euro nodig te hebben. Maar we gaan het proberen. Wie niet waagt wie niet wint. We zijn aan het uitzoeken welke fondsen we kunnen aanschrijven. Fondsen verwachten echter dat je zelf ook actie onderneemt; we gaan een beroep doen op Maartensdijk en omstreken: Maartensdijk geeft graag. We komen als goed doel bij de lege flessenafgifte bij de Jumbo in Maartensdijk. En mogelijk bedenken we meer acties; wij staan ook open voor suggesties. Wie een ander idee heeft kan s.v.p. mailen met Stichting Vrienden Bewoners Vredestein Maartensdijk (svbvm@live.nl)'.

Meer berichten