Logo vierklank.nl
 Voltige Vereniging Roy Rogers in actie tijdesn het EK in Aken.
Voltige Vereniging Roy Rogers in actie tijdesn het EK in Aken.

Voltigeteam Roy Rogers naar Wereldruiterspelen

Eindelijk is het hen dan gelukt. Na drie jaar hard trainen op het paard, mag het voltigeteam Roy Rogers uit Bilthoven ons land vertegenwoordigen tijdens de Wereldruiterspelen in Amerika. Deelname werd hen niet in de schoot geworpen. Het was hard werken, iedere vrijdagavond trainen en wedstrijden rijden tijdens EK en WK.

door Walter Eijndhoven

Voltige is één van de zeven disciplines binnen de paardensport. Bij voltigeren worden gymnastische oefeningen op de rug van een galopperend paard gedaan. Deze tak van sport draait dan ook om ontspanning, souplesse, evenwicht, kracht, ritme en de harmonie met een paard.

Zevende plaats
Manege The Paddock in Bilthoven is de thuishaven van Voltige Vereniging Roy Rogers, onder leiding van manegehoudster Cynthia Danvers. 'Onze vereniging bestaat al meer dan dertig jaar, maar met mijn huidige team train ik pas sinds 2015', vertelt Danvers. 'Drie jaar geleden kwamen wij voor de eerste keer uit in Aken voor de Europese Kampioenschappen in voltige. Carola en Esther Sneekes, twee van onze voltigeurs binnen Roy Rogers, deden toen ook mee. Niet alleen als solistes en in teamverband, maar zij reden ook de "pas de deux". Uiteindelijk behaalden zij een elfde en een dertiende plaats. Als team eindigden wij uiteindelijk op de zevende plaats'.

De voltigeurs merkten dat zij als team goed presteerden en zetten hun zinnen op het WK in 2016. Door onder andere op een vierde plaats te eindigen in Moorsele, kreeg het team van Roy Rogers een startbewijs voor het WK in Le Mans (Frankrijk). Ook bij de wedstrijden in Frankrijk verliep alles soepel. Het team van manege The Paddock was weer een stap dichter bij deelname aan de Wereldruiterspelen in Tryon. Na afloop van het NK Dressuur in Ermelo werden de teams bekendgemaakt die voor hun land mogen strijden. 'Wij waren hartstikke blij toen wij hoorden dat wij mogen uitkomen voor Nederland', vertelt Danvers. 'Samen met Carola (uit Callantsoog) en Esther Sneekers ('t Zand), Roxanne Ruigrok (Hillegom), Sofie van der Laan (Den Dolder), Dianne ter Meulen (Bilthoven) en Renske van Schaijk (Boekel) mogen wij de eer van Nederland verdedigen'.

Droom
De Wereldruiterspelen zijn van dinsdag 11 september tot zondag 23 september in Tryon (Amerika). Danvers: 'Zondag 9 september zetten wij ons paard op het vliegtuig. In Amerika staat hij dan twee dagen in quarantaine. Woensdag 12 september vertrekt ons team ook naar Tryon. En dan gaat de strijd beginnen. Wij streven naar een vijfde of zesde plaats. De Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse teams zijn veel sterker, dus wij blijven wel reëel. wij hebben hier heel lang voor getraind, maar een droom is voor ons uitgekomen'.

Meer berichten