Deze mooie trofee kregen alle deelnemers direct na afloop van de prestatietocht.
Deze mooie trofee kregen alle deelnemers direct na afloop van de prestatietocht.

Prestatiezwemtocht Fort Ruigenhoek

Algemeen

Een recordaantal van 150 deelnemers is zaterdag 25 augustus de uitdaging aangegaan om de door zwembad De Kikker georganiseerde 1 kilometer lange zwemtocht rond Fort Ruigenhoek in Groenekan te zwemmen. Onder wisselende weersomstandigheden zijn alle deelnemers er in geslaagd om het traject succesvol af te leggen.

door Kees Diepeveen

Het was best nog wel spannend of de prestatiezwemtocht door kon gaan. Jan van de Hoogen van zwembad de Kikker: 'Op maandag 20 augustus heeft nog een bemonstering plaatsgevonden van het water. Donderdag 23 augustus kregen we de uitslag en die bevatte een waarschuwing. Gelukkig geen afkeuring. De waarschuwing betekende dat de kwaliteit van het zwemwater nog goed was om in te zwemmen maar dat de concentratie blauwalg iets was gestegen. We hebben dit alle deelnemers verteld en aan hen de beslissing gelaten of zij de tocht toch wilde zwemmen. Iedereen deed toch mee aan de tocht. Maandag aanstaande vindt er een her-bemonstering plaats'.

Vijf
Om 13.30 uur gingen de deelnemers na elkaar in vijf shifts van 30 van start. Deelnemers kregen het advies om onderweg ook om zich heen te kijken omdat de prestatietocht een unieke kans geeft om de natuur rond het Fort vanaf het water te bekijken. De zwemmers werden begeleid door een vijftal bootjes die controle hielden op de deelnemers. De eerste zwemmers waren binnen 40 minuten weer binnen, de laatsten deden er ongeveer een uur over. Na afloop kregen alle deelnemers van Jan en Lies van de Hoogen een kleine trofee uitgereikt als herinnering aan hun prestatie. Liefhebbers konden aanschuiven bij de barbecue. Het zwemseizoen in De Kikker zit er bijna weer op. Zondag 9 september is de laatste zwem-dag van dit seizoen en gaat het bad dicht tot mei 2019.

Onder toeziend oog in begeleidingsboten zwommen alle 150 deelnemers binnen het uur een kilometer rond Fort Ruigenhoek.