Logo vierklank.nl
Volleybal is de favoriete beweegactiviteit bij de Hart en Vaat Beweeggroep
Volleybal is de favoriete beweegactiviteit bij de Hart en Vaat Beweeggroep

Fitness en sport bij Beweeggroep

De Hart en Vaat Beweeggroep Bilthoven bestaat al bijna 40 jaar. Aan de start ervan ligt de vraag van vele (ex)hartpatiënten ten grondslag die na de revalidatie in het ziekenhuis wilden door gaan met sporten.

Zowel mannelijke als vrouwelijke (ex)hartpatiënten blijken in groepsverband een vorm van sporten te willen doen. Er zijn leden die vroeger aan sport hebben gedaan, maar er zijn ook leden die nooit aan enige sport hebben deelgenomen. Beweging en een goede conditie zijn belangrijk om de kans voor (ex)hartpatiënten op herhaling van hartklachten te voorkomen. Ook mannen en vrouwen met een andere lichamelijke beperking zijn welkom. De leeftijd van de groep is 40+. Veel sporters hebben het zo naar hun zin bij de groep dat ze reeds lang lid zijn en dat houden ze tot op een hoge leeftijd vol.

Er worden diverse fitness en sportactiviteiten aangeboden, maar volleybal is bij de groep favoriet. Het programma is opgebouwd uit fitness-oefeningen (45 min.) gevolgd door spel (45 min.). Daarnaast wordt invulling gegeven aan een goede begeleiding van de sporters door gecertificeerde sportbegeleiders in samenwerking met Mensdebilt.

Elke woensdagavond van 19.00 tot 20.30 uur wordt er door de beweeggroep gesport in de Kees Boekehal in Bilthoven. De grootte van de groep is op dit moment 19 leden en nieuwe leden zijn welkom. Er is altijd iemand aanwezig die informatie kan verstrekken en een avondje meesporten behoort tot de mogelijkheden. Sommige zorgverzekeringen vergoeden een deel van de kosten. Voor aanmelding of informatie: Jan Bol email: bol00401@planet.nl , of Peter Stadhouder secr.hvbgdebilt@gmail.com

Meer berichten