Voor Meta, Mark, Jan & Gea is de Klus bijna geklaard.
Voor Meta, Mark, Jan & Gea is de Klus bijna geklaard.

KlusWijs Maartensdijk sluit haar deuren

Algemeen

door Henk van de Bunt

Juli 2002 startten Jan en Gea de Haan  aan de Dorpsweg in Maartensdijk hun 'doe het zelf'-zaak; in dat jaar nam dit ondernemersechtpaar de toenmalige zaak in de Hubo-keten over. Op 1 januari 2014 verruilden Jan en Gea hun 'Doe het Zelf-zaak en Bouwmarkt' en 'Gezellig & Zo' in Maartensdijk voor een plaatsje in de range van KlusWijs Compact. Per 1 oktober a.s. sluiten zij de deuren definitief en starten zij een nieuwe fase in hun leven.

Doe-het-zelven is in de jaren zestig en zeventig van de 20e eeuw populair geworden bij een breder publiek. Voor die tijd was het gebruikelijk om zaken kant-en-klaar aan te schaffen of werk te laten verrichten. Alleen vaklui beschikten over de vaardigheden, gereedschappen en leveranciers om zelf te klussen. Doe-het-zelven was enerzijds goedkoper, anderzijds hadden steeds meer mensen plezier in het zelf iets tot stand te brengen. De opkomst van bouwmarkten is geheel te danken aan deze ontwikkeling. Ook de vrije zaterdag en de steeds korter wordende werkweek in het algemeen heeft hier zeker aan bijgedragen.

Vakmanschap
Het is Jan en Gea de Haan met hun medewerkers gelukt in hun zestienjarig verblijf in Maartensdijk in hun bedrijf enerzijds dat vakmanschap en de vaardigheid in het 'op maat maken' van opdrachten te combineren met anderzijds het vakkundig adviseren bij het aankopen van de gewenste 'doe het zelf'- artikelen. Dat is ook de teneur van de reacties van de klantenkring van KlusWijs in het Maartensdijkse. De redactie kreeg een aantal berichten over het aanstaande 'einde' van dit 'warenhuis in doe-het-zelf artikelen: de begeleidende commentaren variëren van 'weer een stukje Maartensdijk minder' tot 'zo blijft er op het voorzieningenniveau hier helemaal niets (meer) over'.

KlusWijs
Jan & Gea kozen in 2014 voor KlusWijs Compact vanwege de onderscheidende aanpak en het feit dat zij en daardoor ook de klant optimaal konden profiteren van alle voordelen. Naast hun winkel met doe-het-zelf producten maken de actieve ondernemers in hun werkplaats al jaren alles op maat, geven zij invulling aan hun ambitie om meer mensen te laten genieten van mooie op maat gemaakte items en hun woonplezier hierdoor te vergroten. Dit alles doen ze nog altijd met heel veel plezier!

Maat
Alles op maat maken is al jaren een doorslaand succes. Deze ontwikkeling vroeg de afgelopen jaren uiteraard veel van de energie van de ondernemers. 'Het is dan ook met pijn in ons hart, maar met volle overtuiging dat we besloten hebben om onze tijd en aandacht anders in te richten en afscheid te gaan nemen van onze KlusWijs winkel', aldus de ondernemers de Haan. 'Door het nemen van deze beslissing hopen wij in de toekomst meer tijd voor onze persoonlijke ontwikkeling, onze naaste familie en vrienden te hebben. Wij willen al onze trouwe klanten graag hartelijk bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen en de fijne tijd die wij in onze winkel hebben mogen kennen en hopen u in de toekomst zeker nog eens te ontmoeten'.

Uitverkoop
Vanaf 30 augustus start de uitverkoop van de bouwmarkt en zal de voorraad tegen fikse kortingen verkocht gaan worden. Per 1 oktober 2018 sluiten zij definitief de deuren van hun KlusWijs-winkel.