Logo vierklank.nl
Olivia neemt geconcentreerd met haar attente Spirit Excalibur een haag in Fontainebleau. (foto www.eventingphoto.com)
Olivia neemt geconcentreerd met haar attente Spirit Excalibur een haag in Fontainebleau. (foto www.eventingphoto.com)
Sport

Olivia rijdt sterk op EK Eventing

De 19-jarige Olivia Pleysier uit Bilthoven vertoefde met haar paard Spirit Excalibur de 2e week van juli in het Franse Fontainebleau. In het stadje dat zo'n 65 km ten zuidoosten van Parijs ligt waren Europese ruiters en amazones een week lang te gast. In 3 disciplines werd er gestreden voor de Europese titels in 3 leeftijdscategorieën.

Zowel in dressuur, springen als eventing kwamen Children, Junioren en Young Riders aan start. Olivia behoort tot de laatste categorie (tot 21 jaar) en rijdt met haar paard 2*-eventing. Eventing is wellicht een wat minder bekende tak van de paardensport. Maar wel één die sterk aan populariteit wint. In de eventingsport komen 3 disciplines samen; dressuur, springen en cross country. Het laatste onderdeel is het meest spectaculair omdat er in hoog tempo vaste hindernissen in het veld genomen moeten worden.

Kampioen
Olivia is met haar pas 9-jarige paard Excalibur opgenomen in het A-kader eventing. Eind mei werd ze nog kampioen bij de Young Riders tijdens het Nederlands Kampioenschap in Renswoude. Ook in Fontainebleau deed ze goede zaken. Er stond een pittige cross met behoorlijk wat moeilijke technische lijnen en de grootste uitdaging was wellicht om met de extreme weersomstandigheden ook nog binnen de gestelde tijd bij de finish te komen. Uiteindelijk eindige het team op een 5e plaats en Olivia individueel op een mooie 14e plek.

Meer berichten