Logo vierklank.nl
Tiemen en Jos van der Worp zijn al jaren lid van de Fotoclub Bilthoven.
Tiemen en Jos van der Worp zijn al jaren lid van de Fotoclub Bilthoven.
Kunst & Cultuur

Broers enthousiaste fotografen

Vrijdag 6 juli opende wethouder Dolf Smolenaers (o.a. cultuur) de jaarlijkse expositie van leden van Fotoclub Bilthoven, welke gehouden wordt in de Traverse van gemeentehuis Jagtlust.

door Walter Eijndhoven

De expositie loopt t/m dinsdag 7 augustus.

De gebroeders Jos en Tiemen van der Worp uit Bilthoven zijn al lange tijd actieve leden binnen de Fotoclub Bilthoven. Hun aandacht gaat voornamelijk uit naar het vastleggen van onze woonomgeving. Begin dit jaar startten zij een nieuw project over 'vogels in de tuin'.

Expositie
Vanwege zijn grote belangstelling voor fotografie werd Jos van der Worp in 2001 lid van de Fotoclub Bilthoven, een club bestaande uit zo'n vijftijg leden. 'Zeventien jaar geleden organiseerden mijn vrouw en kinderen een expositie voor mij', begint Jos zijn verhaal. 'Heel toevallig waren daarbij ook leden van de fotoclub aanwezig. Zij vroegen of ik wellicht interesse had om lid te worden. Nou was dat voor mij best een dingetje, want ik was erg bevreesd voor het commentaar van al die fotografen'. Ondanks deze hoge drempel besloot Jos toch lid te worden en liet hij zijn foto's zien, tijdens een clubavond. Jos: 'Die avond liet ik het één en ander zien van wat ik had gemaakt en wat gebeurde er? Zij reageerden helemaal niet negatief op mijn foto's. Het voelde eigenlijk als een warm bad'.

Stempel
Uiteindelijk besloot ook broer Tiemen lid te worden van de fotoclub. 'Ik ben nog van de oude stempel. Ik fotografeer al van kleinsaf en ik deed alles zelf. Mijn foto's ontwikkelde ik nog in mijn doka', vertelt Tiemen. Maar beide broers gaan natuurlijk ook met hun tijd mee. Tiemen: 'Al snel zetten mijn broer en ik onze eerste stappen in de digitale fotografie en volgden wij diverse cursussen, waaronder een cursus fotoshoppen. Daar hebben wij heel veel aan gehad'.

Momenteel is Jos bezig met een nieuw project: 'tuinvogels fotograferen'. Kool- en pimpelmees, keep en boomklever poseerden mooi voor de camera. Jos: 'Ik heb al zo'n vijftien soorten kunnen fotograferen en hoop natuurlijk op nog veel meer vogels'.

Meer berichten