Kinderen betrekken bij reparatie werd twee kanten op.
Kinderen betrekken bij reparatie werd twee kanten op.

Handige handen gezocht

Algemeen Algemeen

Ouders Lokaal is een platform voor en door ouders en is er op gericht om ouders/opvoeders via leuke activiteiten met elkaar in verbinding te brengen. Vanuit die gedachte is het idee ontstaan om gereedschap op te pakken.

Wil je eens op een andere manier communiceren met je kind en ben je niet van het weggooien? Ga dan samen met je kind kapotte huishoudelijke elektrische apparaten, speelgoed, kleding, computers etc. repareren. Idee hierachter is dat je op zo'n moment op een andere manier met je kind communiceert (en vv), zodat er een ander soort gesprek dan normaal ontstaat. Samen iets concreets bereiken geeft een goed gevoel. Het is dus nadrukkelijk de bedoeling dat ouders en kind samen gaan 'klussen'. Voor gereedschappen en begeleiding wordt gezorgd. Voor aanmelden en meer informatie hierover op www.ouderslokaal.nl.

De eerste keer dat dit zal plaatsvinden is op zaterdag 1 september van 12.00 tot 15.00 uur in een aparte zaal bij WVT (Talinglaan 10, te Bilthoven) tegelijkertijd met het bestaande Repaircafé van WVT Bilthoven. Handige vrijwilligers die willen helpen bij het adviseren van ouders en kinderen tijdens het repareren en indien nodig ook hulp bieden bij de reparatie. Repair Lokaal Ouder en Kind worden verzogd zich te melden via debilt@ouderslokaal.nl.

!