Voor de huurders bij SSW is er van alles te doen.
Voor de huurders bij SSW is er van alles te doen.

Woonstichting SSW bestaat 100 jaar

Algemeen Algemeen

door Walter Eijndhoven

Zaterdag 23 juni vierde Woonstichting SSW haar honderdjarig bestaan met een Jubileumdag voor alle huurders. In en rond het kantoor van SSW aan de Waterman in Bilthoven was van alles te doen voor de bezoekers, zoals een fotoverrassing, een Burenmarktplaats, speeddaten met SSW-medewerkers, er was een wensboom en belangstellenden konden terecht op een informatiemarkt.

'Woonstichting SSW verhuurt en beheert meer dan 5.000 woningen, garages en bedrijfspanden in De Bilt, Bilthoven, Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Westbroek', vertelt Jessie Bekkers-Van Rooij, directeur van SSW. 'Wij hebben ongeveer 10.000 huurders in voornamelijk de lagere- en middeninkomensgroepen'. Kerntaak van SSW is dan ook het goed, betaalbaar en veilig huisvesten van vooral kwetsbare mensen.

Nieuwe website
Bekkers- Van Rooij: 'Wij hebben al onze huurders uigenodigd, om het honderdjarig bestaan met ons mee te vieren, samen met onze maatschappelijke partners van de brandweer/ VRU, Mens De Bilt, huurdervereniging Woonspraak, Stichting Eet Mee!, WVT en Stichting Hartslag. En, zoals je ziet, zijn er al veel bezoekers op deze dag afgekomen'. Diverse statushouders ontvingen bezoekers met zelfgemaakte gerechten, andere huurders schreven zich in op de Burenmarktplaats en weer anderen bezochten in een aparte ruimte de nieuwe website van SSW. Medewerkster Marieke Overeem: 'Heel belangrijk voor ons is 'elkaar ontmoeten en verbinden', daar is deze dag uitermate geschikt voor'.

!