Warming-up voor leerlingen van groep 1 en 3.
Warming-up voor leerlingen van groep 1 en 3.

Sponsorloop Van Dijckschool Bilthoven

Algemeen Jeugd

door Walter Eijndhoven

Donderdag 14 juni organiseerde Stichting Steun Van Dijck een sponsorloop voor leerlingen van de Van Dijckschool in Bilthoven, om geld in te zamelen voor het goede doel. De kinderen konden zich laten sponsoren door ouders, familie en vrienden, maar ook door inwoners van Bilthoven. Naast de sponsorloop vond nog een bakwedstrijd plaats.

'Onze leerlingen rennen zoveel mogelijk rondjes rond het schoolgebouw, allemaal voor het goede doel', vertelt Rob van Manen, directeur van de Van Dijckschool. 'Wij hebben zelfs twee goede doelen. De kinderen rennen voor een school in Barodia (India) waar dringend behoefte is aan een nieuwe schoolbus. Dus wij lopen, zodat zij daar niet meer hoeven te lopen. Daarnaast willen wij op school graag nieuwe stoelen in de theaterzaal', vervolgt Van Manen zijn verhaal.

Bakwedstrijd
Alle leerlingen deden mee aan de sponsorloop. De jongsten startten met hun rondjes op het voorplein van de school, terwijl de ouderen het grote rondje, rondom de school, voor hun rekening namen. Van Manen: 'Na ieder rondje krijgen de kinderen een stempel op hun kaart. Voor elke stempel worden zij gesponsord'. Naast de sponsorloop vond nog een bakwedstrijd plaats, ook voor het goede doel. Bij het ter perse gaan van de krant, was het opgehaalde bedrag nog niet bekend.

!