Logo vierklank.nl
Kunstwethouder Hans Mieras en Kunstenhuisdirecteur Rob Schouw volgen een workshop.
Kunstwethouder Hans Mieras en Kunstenhuisdirecteur Rob Schouw volgen een workshop. (Foto: Wilma Abels)
Muziek

Open dag Muziek Collectief Maartensdijk

door Henk van de Bunt

Zaterdag 9 juni startte het Muziek Collectief Maartensdijk. In De Vierstee was de mogelijkheid om in workshops kennis te maken met het (be-)spelen van diverse instrumenten, waarna er de mogelijkheid was in te schrijven voor muzieklessen.

Secretaris Wilma Abels (Kunst en Genoegen) vertelt: De start was wat lauwtjes, maar in de loop van de middag kwam het bezoek voor met name de kindermuziekworkshops goed op gang. Om alle aanwezigen kennis te kunnen laten maken met het muzikale aanbod, maar ook rekening houdend met de voortschrijdende (verhuur-)tijd in de agenda van De Vierstee, werd het programma aangepast en zo kon de jeugd met ouders deelnemen aan de workshops als oriëntatie slagwerk van Jorik de Heij en nog een korte workshop Algemene Muzikale Vorming door Cynthia Strikkers'.

Oriëntatielessen
'Voor de ouders was het ook heel leuk nu eens kennis te kunnen maken met Jorik en Cynthia 'in actie', zoals ook verwerkt is in de buitenschoolse lessen voor Kunst en Genoegen op de Martin Luther Kingschool. Dat gaf een moeder de kans voor het eerst plaats te nemen achter een drumstel, werd een vader dirigent en werden de andere aanwezigen uitgedaagd een vraag- en antwoord spel op muzikale wijze op de instrumenten mee te spelen en leerden de aanwezigen ritme te slaan op verschillende slagwerkinstrumenten'. John Leenders (dirigent/docent van Kunst en Genoegen) gaf zijn oriëntatieles op blaasinstrumenten in een aparte ruimte en ook viooldocente Wilma Thalen en cellodocent Frank van Linschoten van het Kunstenhuis konden aan de slag en wisten nog nieuwe leerlingen aan te trekken.

Workshops
De workshops werden door de deelnemers erg gewaardeerd; zo bespeelden ook wethouder Hans Mieras en directeur Kunstenhuis Rob Schouw afwisselend djembé en tamboerijn. Voor Jeffrey Noordijk (zang), Thanos Fotadis (piano) en Menno Schaaij (gitaar), allen docenten van het KunstenHuis, die met hun workshops eerder op de dag ingeroosterd stonden, kwamen aan het einde van de middag ook nog verschillende belangstellenden binnen. De betreffende docenten zullen contact met hen opnemen.

Vervolg
Gezien de grote reclamecampagne voor deze dag en de aangegeven belangstelling vooraf, had er zeker meer in gezeten qua bezoekersaantal. Daarom is er besloten in september of oktober a.s. aan het begin van het nieuwe muziek(winter)seizoen in de herkansing te gaan met eenzelfde soort muzikale dag. Wilma Abels tenslotte: Iedereen is dan uiteraard (weer) van harte welkom. Wie in tussentijd informatie wil over alle in het nieuwe seizoen in Maartensdijk te starten muzieklessen, kan zich alvast oriënteren via www.muziek-collectief-maartensdijk.nl . Voor vragen over het aanbod aan lessen kan via de site contact worden opgenomen met Kunst en Genoegen of met de Muziekschool'.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>