Logo vierklank.nl
Connie Brouwer gaat als twaalfde fractie verder.
Connie Brouwer gaat als twaalfde fractie verder.
Algemeen

Connie Brouwer maakt dozijn vol in Biltse raad

'Weloverwogen heb ik besloten mijn eigen weg verder te gaan binnen de gemeenteraad van De Bilt, Geloof me: ik ben niet over één nacht ijs gegaan. Door langdurige onvoldoende onderlinge samenwerking binnen de fractie van Beter De Bilt kan ik me niet inzetten voor de inwoners, ondernemers en instellingen op een wijze zoals ik dat graag wil', aldus Connie Brouwer in een persbericht.

Connie Brouwer stond bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart op plaats drie van de kandidatenlijst van Beter De Bilt en behaalde 231 stemmen. Brouwer zegt in het persbericht dat haar besluit niet wordt ingegeven door al dan niet deelname aan de coalitie. 'Ik wil weer louter uit kunnen gaan van wat goed is voor de inwoners van de gemeente De Bilt. Dat moet voor mij het belangrijkste leidmotief zijn voor wat ik doe binnen de gemeentepolitiek.'  Zij zegt als eenmansfractie Fractie Brouwer verder te willen gaan en dat zij wil samenwerken met andere raadsfracties op de verschillende beleidsterreinen. Connie Brouwer noemt als haar speerpunten: Het sociaal domein, dus zorg en participatiebeleid, het rattenprobleem, burgerparticipatie, duurzaamheid, niet alleen op het vlak van energie, maar ook van biodiversiteit en financiën, een goed werkende gemeente en een goed werkend gemeentebestuur. Fractie Brouwer wordt de twaalfde fractie in een raad van 27 leden.

Reactie formateur
Formateur Eric Balemans deelt naar aanleiding van het besluit van Connie Brouwer mee dat de onderhandelaars van Beter De Bilt hebben besloten zich terug te trekken uit het onderhandelingsproces voor een nieuw college. 'Nadrukkelijk heeft Beter De Bilt aangegeven dat het verlaten van de onderhandelingstafel niets te maken heeft met de inhoud en voortgang van de onderhandelingen.' VVD, GroenLinks, D66 en CDA betreuren het vertrek van Beter De Bilt. De vier partijen hebben grote waardering voor de inzet en de inhoudelijke bijdrage van Beter De Bilt aan de onderhandelingen. De vier partijen hebben besloten om eendrachtig verder te gaan en ervoor te zorgen dat De Bilt een stabiel en toekomstgericht college krijgt. Naar verwachting zal eind week 24 het onderhandelingsproces zijn afgerond.

GG

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>