Logo vierklank.nl
Nieuw meubilair voor de schoolkinderen in Ghana.
Nieuw meubilair voor de schoolkinderen in Ghana.
Jeugd

Schoolmeubilair voor kinderen in Ghana!

Initiatiefnemers John en Indra van Deemter van stichting Ghana Schoolsupport bezochten vorig jaar 13 geselecteerde arme 'public schools' in Ghana. Het gebrek aan schoolmeubilair deed ze direct in actie komen.

Indra: 'We schrokken van de slechte voorzieningen. Kinderen lagen op de grond sommen te maken en als ze al zaten dan was het vaak opgepropt op een schoolbank. In overleg met de schoolhoofden is er een inventarisatie gedaan naar de behoefte aan meubilair. Wekenlang hebben lokale timmerlieden en kleine bedrijfjes de in totaal 200 stuks meubilair vervaardigd. Het merendeel bestaat uit grote en kleine schoolbanken, maar er zijn ook tafels en stoelen gemaakt.

Giften
Dankzij de opbrengst van de kerstmarkt vorig jaar bij Kindergemeenschap de Werkplaats is een deel van het project is tot stand gekomen. Het tweede deel van de financiering komt uit de giften van de afscheidsreceptie van de oud-directeur van het voortgezet onderwijs van De Werkplaats Jos Heuer. In totaal kon ca. 4500 worden geinvesteerd in meubilair voor ongeveer vijfhonderd schoolkinderen. De sponsorrun georganiseerd voor het afscheid van Jos Heuer heeft 3182 euro opgeleverd en ook dit bedrag zal worden besteed aan een project van Stichting Ghanaschoolsupport.

Nieuw project
John: 'De ambitie van onze stichting is om alle dertien scholen vooruit te helpen. Met onze donaties hopen we twee scholen per jaar te kunnen ondersteunen. Een en ander in overleg met de schoolhoofden. Afgelopen maand is ook opdracht gegeven om bij de Akaasu school in Ghana een kleuterschool te bouwen. In dit gebouw kunnen circa tachtig kleine kinderen opgevangen worden. De bouw is gestart en de verwachting is dat eind van het jaar de kleuterschool in gebruik genomen kan worden.' Zie ook www.ghanaschoolsupport.nl.

Meer berichten