Wilma van Poelgeest bij het prikbord.
Wilma van Poelgeest bij het prikbord.

Anderen ontmoeten op de markt

Algemeen Activiteiten

door Walter Eijndhoven

Wie nieuwe, sociale, contacten wil opdoen kan maandag 18 juni zijn hart ophalen tijdens de Markt Samen Leuke Dingen Doen bij Mens De Bilt. Net als op een gewone markt kan iedere geïnteresseerde gewoon vrijblijvend binnenlopen en rondkijken bij diverse kraampjes en anderen ontmoeten.

'Tijdens de markt wordt iedereen ontvangen door medewerkers en vrijwilligers van Mens De Bilt, met een kop koffie en iets lekkers', vertelt sociaal werker Wilma van Poelgeest. 'Het doel van deze markt is mensen met eenzelfde interesse met elkaar in contact te laten komen, op een informele manier. Natuurlijk mag je ook je buurman of buurvrouw meenemen. Kom gezellig met z'n tweeën, zodat de drempel wellicht iets lager is. Het is vooral een gezellige middag'.

Voor ieder wat wils
Om het bezoekers makkelijk te maken, staan kraampjes opgesteld voor geïnteresseerden met eenzelfde hobby of sport. De kans is dus redelijk groot hier iemand tegen te komen met dezelfde belangstelling op het gebied van Culinair (samen eten/ koffie drinken/ terrasje), Bewegen (wandelen/ sporten/ fietsen), Spel (schaken/ kaartspel/ sjoelen), Cultuur (film/ theater/ concert/museum), Creatief (knutselen/ schilderen/ sieraden maken) of een zelf ingebrachte activiteit. Van Poelgeest: 'Wij zorgen voor een diverse samenstelling, zodat er voor iedereen wel iets te vinden is. En wie weet volgt er wel een afspraak om samen iets te gaan doen. En als je toevalligerwijs niemand tegenkomt met dezelfde interesse, is het de volgende keer misschien wel raak, want deze markt organiseren wij meerdere keren per jaar, ook bij mijn collega's in Servicecentrum Maartensdijk'. Mens De Bilt hoopt dat de markt uiteindelijk een begrip wordt binnen de gemeente en dat op meerdere plaatsen binnen de zes kernen markten ontstaan. Samen met vrijwilligers hoopt Van Poelgeest uiteindelijk velen met elkaar in contact te brengen en eenzaamheid binnen De Bilt terug te dringen.

Prikbord
Van Poelgeest: 'Natuurlijk kan het voorkomen dat je niet direct iemand vindt. Als je niet kunt wachten tot de volgende markt (vrijdag 23 november), kun je gebruik maken van ons prikbord'. In Servicecentrum De Bilt hangt in de centrale hal permanent een bord, waarop iemand kan aangeven wat hij leuk vindt en contact zoeken met andere geïnteresseerden en wie weet reageert iemand daar wel op. 'Oh, ik zie net op het prikbord dat een aantal advertenties, om een keer samen te gaan eten, is verwijderd. Die hebben elkaar gevonden. Zo zie je, dat ons prikbord nut heeft binnen onze samenleving'.

Wie interesse heeft om anderen te ontmoeten is maandag 18 juni van 14.30 uur tot 16.30 uur welkom bij Mens De Bilt, aan de prof. Debijeweg 1 in De Bilt. Informatie is te vinden via de website www.mensdebilt.nl