Logo vierklank.nl
Eva, Lot, Eke, Merel, Nanieck, Julie, Liza, Philine en Lieke vertegenwoordigen de meisjes van De Bilt.
Eva, Lot, Eke, Merel, Nanieck, Julie, Liza, Philine en Lieke vertegenwoordigen de meisjes van De Bilt.
Sport

De Bilt dubbel vertegenwoordigd

door Henk van de Bunt

Buurtsportcoaches van Mens De Bilt organiseren jaarlijks voor leerlingen van basisschoolgroepen 7 en 8 in de gemeente De Bilt het Cruyff Court Toernooi. Cruyff Court 6 vs 6 bestaat niet alleen uit voorrondes in de wijk, maar ook uit stads- kwart- en halve finale én een Nationale finale. Het winnende jongens- én meidenteam van elke wijkvoorronde stroomt door naar de vervolgronden.

Vanuit de winnaars van dit toernooi (dit jaar gehouden in maart) plaatst één jongens- en één meidenteam zich voor het officiële landelijke traject met als doel het beste team te worden uit een deelname van 20.000 kinderen. Na zowel de voorrondes als de kwartfinales te hebben gewonnen hebben de jongens- en meidenteams uit De Bilt ook op 2 juni in Almere gewonnen. Hierbij hebben zij zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap in Den Helder a.s. zaterdag 16 juni. Beide teams gaan daar met echte spelersbus en supporters naar toe.

Respect
Buurtsportcoach Sebastiaan Klok vertelt: 'De winnaars in De Bilt zijn een meisjesteam van de Michaelschool in De Bilt en de jongens vormen een samengesteld team afkomstig van verschillende scholen; dit jaar gehuld in het 'Biltse' voetbalshirt van FC De Bilt'. Cruyff Courts 6 vs 6 is een nationaal voetbalkampioenschap voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Dit seizoen wordt het NK Cruyff Courts 6 vs 6 gespeeld op Willemsoord in Den Helder. Op zaterdag 16 juni strijden 10 jongens- en 10 meisjesteams om de titel 'Nederlands Kampioen Cruyff Courts 6 vs 6'. De spelers kunnen die dag niet alleen kampioen worden met de meeste doelpunten. De sportiefste teams die het meeste respect tonen voor de tegenstanders kunnen ook de Respect Award binnenslepen.

GameDay
Dit jaar vindt het NK plaats tijdens GameDay. GameDay is een uniek evenement waar kinderen en jongeren kennis kunnen maken met verschillende fysieke sporten en serious gaming. Van abseilen tot rolstoelbasketbal en van freerunning tot Bossabal, op 16 juni kun je het allemaal komen bewonderen en uitproberen. De Cruyff Courts waarop de wedstrijden voor het NK worden gespeeld zullen omringd zijn met andere te gekke sportmogelijkheden.

De Johan Cruyff Foundation is een stichting opgericht in 1997 door voormalig voetbalspeler en coach Johan Cruyff. Het doel van de foundation is een mogelijkheid te bieden aan kinderen, ook kinderen met een beperking, om te sporten.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>