Logo vierklank.nl
In het weekend werd met man en macht dag en nacht gewerkt op de oostelijke rijbaan afslag Bilthoven - Hollandsche Rading.
In het weekend werd met man en macht dag en nacht gewerkt op de oostelijke rijbaan afslag Bilthoven - Hollandsche Rading.
Algemeen

Nog meer weekenden stil op A27

De voorbije weekeinden werkte aannemerscombinatie 3Angle van vrijdagavond tot maandagochtend met man en macht aan het aanbrengen van een nieuwe laag dubbellaags asfalt over delen van het traject A 27 tussen Utrecht en Hilversum. Een veelomvattende klus, waarbij alle tijd en menskracht optimaal benut moest worden.

door Henk van de Bunt

In deze asfaltweekenden werd van het wegdek weer een gladde 'deken' gemaakt met behulp van een zogenoemde asfalttrein; alle handelingen sloten nauw op elkaar aan. Van frezen en het reinigen van het bestaande wegdek tot de productie en verwerking van het dubbellaags asfalt. De deklaag werd met 4 asfaltmachines over de gehele breedte van de weg 'warm tegen warm' aangebracht (zie foto), zonder naad. De signalering, markeringen en voegen voor de viaducten moesten daarna nog worden aangebracht. In korte tijd moesten veel verschillende stappen worden gezet.

Er werd dit laatste weekend met zo'n 250 personen aan de weg gewerkt. Daarnaast werden alle asfalt-spreidmachines ingezet en draaiden er meerdere asfaltcentrales op volle toeren. 3Angle bracht in totaal 10.000 ton asfalt aan: dat zijn 300 vrachten. Voor de afvoer van het vrijkomende asfalt waren totaal 750 vrachten nodig. Deze reden allemaal via het hoofdwegennet aan en niet via de buurt.

Klaar
Op borden langs de A27 op het gedeelte Utrecht afslag Bilthoven staan aanduidingen dat in het weekeinde van 15-18 juni opnieuw de A27 voor wat betreft dit trajectgedeelte afgesloten zal zijn. Is de verbreding van de A27 dan nog niet klaar? Jorinke Vos namens RWS: 'In het weekend van 15-18 juni gaan we verder met asfalteren van de A27 in noordelijke rijrichting. Dan wordt de rijksweg van aansluiting Hilversum tot knooppunt Eemnes voorzien van de definitieve asfaltlaag. In het laatste weekend van juni (29 juni - 2 juli) starten we met het asfalteren op de andere rijhelft. Het asfalteren is de laatste grote aanpassing die we voor de verbreding van de A27 (en A1) treffen. Dat wil niet zeggen dat we dan klaar zijn. We moeten voor oplevering nog diverse werkzaamheden verrichten. Denk aan bermen inzaaien en bomen aanplanten, de laatste geluidsschermen plaatsen, markeringen aanbrengen en natuurlijk het bouwterrein opruimen.

                       

Meer berichten