Logo vierklank.nl
Landgoed Beerschoten met het paviljoen.
Landgoed Beerschoten met het paviljoen. (Foto: Dick Jeukens)
Natuur & Milieu

Werkplek voor natuur- en fotoliefhebbers

Utrechts Landschap heeft in een aantal gebieden informatiecentra met een winkeltje. Al deze informatiecentra draaien op de inzet van een groep vrijwilligers, die het werk zelf organiseren. Eén van de infocentra is gevestigd in Paviljoen Beerschoten in De Bilt.

door Henk van de Bunt

Binnen de Zeister fotogroep De Essentie is een aantal enthousiaste natuurfotografen, waarvan een aantal (ook) actief is als vrijwilliger bij het Utrechts Landschap. Voorzitter Dick Jeukens vertelt: 'Onder andere Jirka Marsal uit De Bilt tipte de fotogroep om in het informatiecentrum van het Landgoed Beerschoten - de enige locatie van het Utrechts Landschap waar exposeren mogelijk is - een tentoonstelling van foto's van de natuurgebieden en landgoederen van het Utrechts landschap in te richten. Mede dank zij de uitstekende en bereidwillige medewerking van het vrijwilligersteam van de Stichtse Lustwarande, die de locatie Beerschoten onderhoudt en beheert is het gelukt een mooie collectie, die een goed beeld geeft van de prachtige natuurgebieden en landgoederen die het Utrechts Landschap onder haar hoede heeft, samen te stellen'.

Vrijwilligers
Trees Althues vult namens het Utrechts Landschap aan: 'Op Landgoed Beerschoten is in Paviljoen Beerschoten een infocentrum van Utrechts Landschap gevestigd. Hier geven vrijwilligers informatie over de activiteiten en de wandelmogelijkheden op de landgoederen Beerschoten en Houdringe en in het Panbos. Zij verkopen artikelen uit de winkel zoals natuurvriendelijke producten, cadeauartikelen en wandelboekjes. Voor inwoners van De Bilt en omgeving, die enthousiast zijn over de natuur en natuurbescherming, vormt het werk in het Paviljoen een leuke en interessante vrijetijdsbesteding. Op deze locatie is een vacature voor een vrijwilliger infocentrum. Utrechts Landschap zoekt mensen die hun enthousiasme over de natuur willen delen met de bezoekers, die bereid zijn de benodigde kennis te verwerven en het leuk vinden de artikelen uit de winkel te verkopen. Belangstellenden kunnen contact opnemen met vrijwilligerscoördinator Irene van den Broek via telefoonnummer: 030 221 99 95 (op maandag, dinsdag of donderdag) of via e-mail: i.vandenbroek@utrechtslandschap.nl.'

Foto-expositie
De foto-expositie is tot 1 oktober te bezichtigen. De Openingstijden zijn woensdag, vrijdag en zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur en op zon- en feestdagen van 11.00 tot 16.30 uur. In de zomervakantie gelden andere openingstijden Het adres is De Holle Bilt 6, De Bilt. Tel. 030 2205340.

Meer berichten