Ebbe Rost van Tonningen verzorgde buiten en binnen (bij de achterblijvers) de muziek.
Ebbe Rost van Tonningen verzorgde buiten en binnen (bij de achterblijvers) de muziek.

RallyTours rijdt voor Biltse Hof en Koperwiek

Algemeen Algemeen

door Henk van de Bunt

Op zondag 3 juni was er op De Koperwiek en de Biltse Hof een Oldtimerdag. Bewoners waren allemaal erg enthousiast om een rondrit te mogen maken in een oldtimer.

Deze dag was ontstaan door de vraag van een bewoner van de Koperwiek om ooit nog eens mee te mogen rijden in een oude kever. Door het enthousiasme wilde het jaar erop meer bewoners ook mee. Toen ontstond er een samenwerking tussen De Bilthuysen en stichting RallyTours, die oldtimerritten organiseert voor het goede doel. Stichting RallyTours, onder leiding van Christiaan van Nispen, zorgt er tevens voor dat alle CO2-uitstoot wordt gecompenseerd door het laten planten van bomen.

Oude techniek
Dit jaar waren er 16 oldtimers en een oldtimer-bus nodig om alle bewoners van de diverse verzorgingshuizen van De Bilthuysen een mooie dag te bezorgen. De dankbare reacties van de bewoners waren niet van de lucht; 'Wat mooi dat ik ooit nog een keer in zo´n mooie auto mocht meerijden', 'Geweldig die oude techniek`, `Wat zijn die auto´s nog mooi`. Iedereen keek terug op een zeer geslaagde middag. Er werden direct plannen gemaakt voor volgend jaar.

Rondrit
Vanuit de Koperwiek kregen de bewoners een mooie rondrit aangeboden. Op De Biltse Hof was een tussenstop met koffie/thee en gebak voor de deelnemers en live muziek van accordeonist Ebbe Rost van Toningen. Tijdens de tussenstop was er voor de bewoners van De Biltse Hof de mogelijkheid om een rondrit te maken. De rondrit van deze bewoners eindigde wederom op De Biltse Hof, waarna de bewoners van De Koperwiek weer 'opgepikt en weer teruggebracht' werden.

Een deel van de oldtimers op rij.
De Oldtimer-bus zorgde voor een deel van het vervoer.