Logo vierklank.nl
Jeugd

In finale Benelux debatcompetitie

Op 23 juni staan Het Nieuwe Lyceum (HNL) en Werkplaats Kindergemeenschap (WP) in de finale van de Benelux Debatcompetitie. In het afgelopen jaar hebben zij zich, na acht voorrondes, hiervoor geplaatst. De 30 beste scholen uit Nederland en België, zullen dan strijden om de titel 'Benelux debatkampioen 2017-2018'.

'Deze jongeren hebben een jaar lang keihard gewerkt aan hun debatvaardigheden. Op meerdere toernooien hebben zij laten zien in de finale thuis te horen', geeft voorzitter Elise van Zeeland aan. 'Nu wacht een bloedstollende finale in Den Haag waar ze kunnen laten zien dat zij deze lijn tijdens de finale door kunnen zetten'.

De Benelux debatcompetitie is sinds 2016 het grootste debattoernooi in de Benelux. In 8 verschillende voorrondes kunnen scholen een ticket verdienen voor de finale. Alleen de beste 10 scholen per onderdeel worden geselecteerd om op de finale te mogen spreken en een kans te maken om met de titel naar huis te gaan. Dit jaar zal de Benelux Debatcompetitie worden beslist op een bijzondere locatie: Universiteit Leiden Locatie Wijnhaven, Turfmarkt 99 in (het hart van debathoofdstad) Den Haag. Voor meer informatie: www.beneluxcompetitie.nl     (Daan Spackler)

Meer berichten