Irene MA Kampioen van Nederland

Algemeen Sport

Marloes Kragtwijk, Fleur den Hertog, Daantje Gutker de Geus, Maaike Scharrenburg, Marit Pasterkamp, Iris Vos, Nadine Everaert en Luka Le Large hebben zaterdag volleybal geschiedenis geschreven. Voor het eerst in het 60-jarige bestaan van Volleybal vereniging Irene mag een Bilts volleybalteam zich de beste van Nederland noemen.

Omdat Irene MA1 kampioen van de regio west was geworden mocht het met de kampioenen van de andere drie regio's gaan strijden om de nationale titel. In het Topsportcentrum van Eindhoven waren Sudosa Assen, de Krekkers Almelo en Next Volley Dordrecht de tegenstanders. Nadat Irene vorig jaar tweede was geworden hadden de Irene meiden dit jaar maar één doel, namelijk kampioen van Nederland worden. Na een wat zenuwachtig begin tegen Next Volley waarin het lang gelijk op ging was Irene niet meer te stuiten. Als een hemelsblauwe machine denderde Irene over haar tegenstanders heen. De finale tegen Sudosa was een soort demonstratie waarin de Irene meiden alles lieten zien wat ze de afgelopen twee jaar geleerd hebben.

Genieten
'Wat heb ik genoten van mijn team'  zei Irene coach Erna Everaert. 'Ik heb ze nog nooit zo goed zien spelen. Ik wist dat ze onder druk goed kunnen volleyballen, maar dat ze dit niveau hebben had ik niet gedacht. We hebben met dit team twee fantastische jaren gehad, daar komt nu een eind aan. Maar dit is een afsluiting waar we nog lang van na gaan genieten'.    (Michel Everaert)

!