Ineka Croon, Jozé ten Have en Sascha Hacska (rechts) in De Bilt.
Ineka Croon, Jozé ten Have en Sascha Hacska (rechts) in De Bilt.

Gevarieerde kunstroute Kunstkring BeeKk

Algemeen Kunst & Cultuur

door Guus Geebel

Op zaterdag 26 mei opende cultuurwethouder Hans Mieras in Het Lichtruim de 21ste kunstroute van Kunstkring BeeKk. Aan dit tweedaagse evenement dat op 24 locaties werd gehouden werkten 41 kunstenaars mee. De opening werd muzikaal omlijst door Another Jacket.

'Kunst komt pas echt tot leven als de confrontatie plaatsvindt met degenen die er naar komen kijken', aldus wethouder Mieras in zijn openingswoord. 'Het is goud waard dat BeeKk dit evenement elke keer organiseert.' Het thema van de kunstroute is dit jaar water en Mieras gaat in op dat thema. 'Water en kunst lijken in zekere zin op elkaar. Water is een eerste levensbehoefte waar je niet zonder kunt. Dat geldt voor kunst ook. De essentiële behoefte die wij nodig hebben om overeind te blijven in deze ingewikkelde wereld is dat we daar betekenis uit weten te halen. Kunst is het lesmateriaal dat we nodig hebben in onze zoektocht naar betekenis en daarmee een eerste levensbehoefte.'

Exposities
Hier een kleine greep uit het ruime aanbod van kunstuitingen. In Kunst & Licht & Glas aan de Dorpsstraat in De Bilt exposeerden Jozé ten Have en Ineka Croon met schilderijen en Sascha Hacska met glaswerk. In haar atelier VoorDeDijk aan de Voordorpsedijk in Groenekan exposeerde Corry van der Sluys keramiek en Corry de Rooij schilderijen. Annemieke Keijzer exposeerde foto's in haar atelier aan de Burgemeester Huydekoperweg in Westbroek. In Lugtensteyn, aan de Orionlaan in Bilthoven was in de gemeenschappelijke ruimte beeldhouwwerk te zien van Martin Visser, schilderwerk van Willy Roggeveen en waren aquarellen van Hannie van Wijngaarden tentoongesteld.

Aan de Voordorpsedijk in Groenekan Corry van der Sluys en Corry de Rooij (rechts).
Annemieke Keijzer exposeerde foto’s in Westbroek.
Wethouder Hans Mieras opende de 21ste Kunstroute van Kunstkring BeeKk.
Bij de opening was er een optreden van Another Jacket.
In Lugtensteyn in Bilthoven toonden, Hannie van Wijngaarden, Martin Visser en Willy Roggeveen (rechts) hun werk.
!