Logo vierklank.nl
 Freek Adelerhof (l) en Piet van Regteren (r) willen graag hulp bij het verzorgen van de prachtige volière bij Verzorgingshuis De Koperwiek in Bilthoven.
Freek Adelerhof (l) en Piet van Regteren (r) willen graag hulp bij het verzorgen van de prachtige volière bij Verzorgingshuis De Koperwiek in Bilthoven.
Ouderen

Volière Koperwiek heeft meer verzorgers nodig

door Kees Diepeveen

Woon- en zorgcentrum De Koperwiek in Bilthoven heeft in de binnentuin een prachtige volière met zeer kleurige tropische vogels; drie parkietensoorten en enkele krielkippen. Piet van Regteren en Freek Adelerhof doen de dagelijkse verzorging. Zij willen graag uitbreiding van het team om de verzorging meer te kunnen spreiden.

Piet van Regteren is 88 jaar en doet al zeven jaar de verzorging van de vogels. Zijn kompaan Freek Adelerhof is 95 jaar en doet dit al negen jaar. Piet: 'Vroeger deden we het met vier man maar er zijn twee man weggevallen. Freek en ik doen nu om de week de verzorging. Dat is minimaal 4 dagen per week. Vat gaat voornamelijk om water geven, bakjes schoonmaken en nieuw voer geven. Als je daar 10 minuten mee bezig bent is het veel'. Wanneer meer mensen ons willen helpen dan kunnen we de verzorging spreiden en zijn we minder aan de beurt'.

Coördinatie
De coördinatie van de verzorging van de vogels is en blijft in handen van Piet van Regteren. 'Het voordeel van de verzorging is dat het niet aan een vast tijdstip gebonden is. Je kunt het doen wanneer het je uitkomt op die dagen. Alles wat je nodig hebt voor de verzorging is in de volière aanwezig'. Mensen die belangstelling hebben om mede de vogels te verzorgen kunnen informatie verkrijgen bij Liedewij Roor, Activiteitenbegeleiding De Koperwiek. Mailadres: abkoperwiek@debilthuysen.nl, telefoon: 030 2296700.

Meer berichten