Logo vierklank.nl
 De officiële opening door wethouder Madeleine Bakker-Smit vindt plaats om 12.00 uur bij boerderij De Bonte Parels, aan de Korssesteeg 3 in Westbroek.
De officiële opening door wethouder Madeleine Bakker-Smit vindt plaats om 12.00 uur bij boerderij De Bonte Parels, aan de Korssesteeg 3 in Westbroek.
Algemeen

Nieuwe fietsroutes Biltsheerlijk

Zaterdag 2 juni opent wethouder Madeleine Bakker-Smit vier nieuwe fietsroutes in de gemeente De Bilt. Deze routes voeren de fietser door de mooiste Biltse landschappen, langs diverse boerderijen, imkerijen, tuinderijen en molens. Voor degene die trek heeft in lokaal geproduceerde lekkernijen, kan langs de route zijn fietstas tot de nok toe vullen.

door Walter Eijndhoven

Willy Douma, voorzitter van Biltsheerlijk is trots op de nieuwe fietsroutes in gemeente De Bilt. 'Aanstaande zaterdag opent de wethouder onze vier nieuwe fietsroutes. Deze laten je niet alleen zien hoe mooi de gemeente is, maar brengen je ook langs lokale voedselhelden', vertelt zij. 'Rustig freewheelend op je fiets, door het gevarieerde landschap, kom je langs producenten die biologisch boeren hoog in het vaandel hebben staan met biologische zuivel, vers geoogste groenten, kruiden, prachtig vlees en zoete honing'.

Fietsroutes
De fietsroutes zijn beschikbaar voor jong en oud en variëren van acht tot achttien kilometer, met verschillende stop- en rustpunten. Natuurlijk kan de fietser onderweg overal afstappen, want De Bilt heeft heel wat moois te bieden. Alle fietsroutes kunnen met elkaar worden verbonden. 'Als je geen app hebt, kun je de route direct van onze website (www.biltsheerlijk.nl/fietsroutes) printen', legt Douma uit, 'maar natuurlijk hebben wij ook een digitale versie van alle vier fietsroutes in de IZI Travel app. Deze app is te downloaden via diverse app-stores'.

Op zaterdag 2 juni zijn alle 27 bedrijven langs de fietsroutes geopend, van 11.00 tot 16.00 uur.

Meer berichten