Weggebruikers kunnen sinds eind april op het hele traject 3 rijstroken gebruiken.
Weggebruikers kunnen sinds eind april op het hele traject 3 rijstroken gebruiken. Foto: RWS febr. 2018

Drie rijstroken op de A27

Algemeen Algemeen

door Henk van de Bunt

Weggebruikers op de A27 (en A1) tussen Utrecht-Noord en Knooppunt Eemnes en aansluiting Bunschoten-Spakenburg, kunnen sinds eind april op het hele traject drie rijstroken gebruiken. Het verkeer stroomt nu al beter door en daarmee is regio Utrecht en Amersfoort beter bereikbaar.

De komende maanden werkt Rijkswaterstaat nog aan de verbreding van de A27 richting Utrecht van knooppunt Eemnes tot aansluiting Hilversum en op de A1 richting Amsterdam van aansluiting Bunschoten-Spakenburg tot aansluiting Soest waar na de zomer vier rijstroken liggen. In de werkvakken rijdt het verkeer nog over drie smallere rijstroken met een maximum snelheid van 90 km/u. Begin juni wordt gestart met het aanbrengen van het stille asfalt over het hele traject, zodat het werk eind 2018 gerealiseerd is.

Wijzigingen
Rogier van Drunen, verkeerskundig adviseur bij Rijkswaterstaat: 'Op de A27, richting Utrecht, zijn weggebruikers bij afrit Hilversum gewend om op de meest rechterrijstrook een rijstrook naar links op te schuiven om hun weg op de A27 te vervolgen. Wie hier niet van strook wisselde, kwam in Hilversum uit. Dit is aangepast door een extra uitvoegstrook. Het doorgaande verkeer kan door deze aanpassing op de gehele A27 nu gebruik maken van drie rijstroken.' Op de A1 is de situatie richting Amsterdam gewijzigd. Begin april is de aannemer op deze weghelft begonnen aan de verbreding van het traject tussen aansluiting Bunschoten-Spakenburg en aansluiting Soest.

Laatste stap
Na het opleveren van de laatste werkvakken is de wegverbreding in principe klaar. Maar de grootste klus moet dan nog beginnen, namelijk het aanbrengen van stil asfalt over het hele traject. Begin juni start de aannemer met het aanbrengen van deze definitieve laag, zodat het werk eind 2018 gerealiseerd is. Hiervoor moet Rijkswaterstaat de A27 nog een aantal weekenden afsluiten. Weggebruikers en omwonenden worden op de hoogte gehouden via advertenties, media en de website www.verbredingA27/A1.nl.

!