Jubileum 'Sterk door Vrijwilligerswerk'

Algemeen Algemeen

Donderdag was er in het restaurant Bij de Tijd in De Bilt een feestelijke bijeenkomst om het 1 jarig bestaan van dit project te vieren. De organisatie zet zich in om mensen met een beperking vrijwilligerswerk te laten doen. Zij worden daarin door een maatje begeleid.

Sterk door Vrijwilligerswerk is er voor mensen die actief willen zijn in de samenleving maar dat niet zelfstandig voor elkaar krijgen; het project biedt ondersteuning en begeleiding bij het organiseren en verrichten van vrijwilligerswerk.

De kwetsbare vrijwilliger kan worden gekoppeld aan een jobmaatje, een vrijwilliger, die als een maatje is en waar nodig ondersteunt. De vrijwilliger wordt geplaatst bij een organisatie, die maatschappelijk betrokken wil ondernemen, kwetsbare vrijwilligers een warm hart toedraagt en extra handen kan gebruiken.

Zo is er bijv. koffieschenken in een verzorgingshuis, of het uitruimen van stallen in een manege. Door dit werk voelt men zich des te meer een volwaardig lid van de samenleving.

Het was bij de bijeenkomst mooi te zien en te horen hoe enthousiast deze mensen over hun ervaringen vertelden. Voor info e-mail: a.kloosterziel@mensdebilt.nl of m.drok@mensdebilt.nl         (Frans Poot)