Logo vierklank.nl
 Onder het genot van een kopje thee worden duidelijke afspraken gemaakt:
Onder het genot van een kopje thee worden duidelijke afspraken gemaakt:
Algemeen

Burgemeester bezoekt Luuk van der Bult

Het liefst is Luuk van der Bult vijf dagen per week bij zijn werk/dagbesteding van Reinaerde op zijn eigen plek in een hoek met mooie lichtval in Het Lichtruim. Daar maakt hij prachtige kunstwerken van hoogwaardigheidsbekleders zoals een Koningin, hoge ambtenaren, een manager, de gemeenteraad, Sinterklaas en natuurlijk zijn meest favoriete onderwerp burgemeesters.

door Marijke Drieenhuizen

Veel heeft hij er al geschilderd maar er stond er zeker nog één op zijn lijstje: burgemeester Sjoerd Potters. Vorige week kwam de burgemeester op bezoek, Luuk heeft goed gekeken en er zijn foto's gemaakt. De komende tijd gaat hij aan het werk.

Details
Wie weleens een schilderij van Luuk heeft gezien herkent zijn werk. Hij heeft een eigen handschrift. Vaak heeft zo'n schilderij iets te maken met wat hij heeft gezien in een krant, tijdschrift of op t.v. of zelf heeft meegemaakt. Zeer geconcentreerd schildert hij zijn gestileerde, langgerekte figuren met primaire kleuren in. Het ontbreekt vaak ook niet aan specifieke details: luidsprekers, een microfoon, vlaggen en als het maar even kan ook lekkere hapjes.

De burgemeester
Luuk is een vaste bezoeker van De Kroeg, een activiteit eenmaal per maand op de vrijdagavond in Restaurant Bij de Tijd. Daar ontmoet hij tussen de dertig en veertig bekenden, allen met een verstandelijke beperking. Twee maanden geleden kwam daar de burgemeester een kijkje nemen en die gelegenheid werd aangegrepen om een afspraak te maken. Die uitnodiging heeft de burgemeester graag aangenomen en vorige week dinsdag was het zover. Luuk heeft zijn werkplek laten zien en het werk dat hij maakt. Onder het genot van een kopje thee zijn duidelijke afspraken gemaakt: Luuk gaat aan het werk en als het af is gaat hij met al zijn collega's op bezoek bij de burgemeester. Dan zal het schilderij worden aangeboden. Weer een mooi project voor een bijzondere kunstenaar.

Meer berichten