Logo vierklank.nl
De organiserende dames zijn er maar druk mee.
De organiserende dames zijn er maar druk mee.
Activiteiten

King's Jazz & Lounge op Koningsdag

Op Koningsdag om 15.00 uur is er een Jazzpodium in de Centrumkerk aan deJulianalaan in Bilthoven. Het King's Jazz&Lounge Event is een initiatief van Rotary Zandzegge uit Bilthoven. Er zijn drie bands, waarvan sommigen hun wortels hebben in Bilthoven. De opbrengsten van dit fundraising event gaan naar de Buddha's Smile School in India en naar extra muziekonderwijs voor alle basisscholen in De Bilt.

Rotary Zandzegge-leden zijn druk met de voorbereiding. Miriam Lensen (HIP): 'De organisatie van het eerste Kings Jazz & Lounge event, is best een flinke klus. We doen het natuurlijk met meerdere leden, maar toch. De goede doelen die we steunen op Koningsdag hebben met mijn professie te maken. Die kinderen in India van de Buddha's Smile School moeten daar toch veel meer kansen krijgen. En hier heel lokaal meer muziekonderwijs mogelijk maken voegt kwaliteit toe aan wat we al hebben'.

Plaatselijk
Hetty van Ee (Ormit): 'Wij werven toptalent dat twee jaar door Ormit wordt begeleid en in die tijd helpen we hen persoonlijk leiderschap te ontwikkelen. Het gaat er niet alleen om wat je weet, maar vooral om je gedrag'. Els van der Valk (Hotel de Biltsche Hoek): 'Wij (Klaas en ik) zijn beiden lid van plaatselijke Rotary-clubs en doen graag mee aan lokale initiatieven. Zo'n nieuw King's Jazze&Lounge event in het centrum van Bilthoven is zeker een aanwinst en brengt gezelligheid in de Julianalaan'. Co Mol van Pomp 41 is verweven met De Bilt, het is zijn dorp: 'Als er dus een goed doel hier kan worden gesteund, vind ik dat leuk om te doen. Ik houd van lokale initiatieven zoals muziekles. Mijn dochter kreeg ook muziekonderwijs, ze deed een tijdje trombone. Nu doet ze aan voetbal'.

Artiesten
Benjamin en Sebastiaan musiceerden al met bassist Kjelld dus een stevige rhythm sectie stond al. Op het Conservatorium van Amsterdam ontmoetten ze pianist Tarik en hij maakte de band compleet. De combinatie van de strakke bas en drums, de soepele sound van de keys en de stevige melodie van zang en gitaar is typisch ParHasard!

Marie José Tiemstra is in Bilthoven een bekende In maart zong ze nog met haar trio mooie gitaarliedjes tijdens Gluren bij de Buren. Velen kennen haar ook als zangeres van de Laundry Big Band. Op Kingsday zingt Marie José lekkere jazzy en latin songs begeleid door TrueBlue.

De Nederlands-Amerikaanse zangeres Fleurine wordt internationaal geroemd om haar verfijnde stemgeluid, virtuoze timing en originele teksten op jazzcomposities. Zij stond al tien keer op het North Sea Jazz Festival. Ze toert door Nederland met haar Brazlian Dream Tour samen met the Boys from Brazil. Net terug van Rome en New York, nu op de Julianalaan in Bilthoven.     (Ilona Hofstra)

Meer berichten