SVM lijdt een nederlaag tegen Jonathan in Zeist.

Totale offday bij SVM

Ook de uitwedstrijd zaterdag tegen middenmoter Jonathan in Zeist heeft voor SVM niet de gewenste ommekeer gebracht. Het publiek ging toch wel weer in grote getale mee ging en het was prachtig weer, maar de 7-1 nederlaag was een bittere pil.

Kevin, Marcel, Diederick en Jordy zijn geblesseerd c.q. geschorst; trainer Kevin de Liefde moet werkelijk al zijn improvisatietalent aanwenden om een draaiend elftal op te kunnen stellen. Al in de 7e minuut kijkt SVM al tegen een 1 - 0 achterstand aan door een persoonlijke fout. De Maartensdijkers krijgen in de 27ste minuut hun eerste mogelijkheid, deze wordt niet benut en direct er na countert Jonathan naar de 2-0, één minuut erna gevolgd door de 3-0. Dit is dan ook gelijk de ruststand.

Rode kaart
In de rust proberen de Maartensdijkers met twee wissels het tij alsnog te keren en begint zowaar beter te voetballen. Mike de Kok lobt de 3 - 1 binnen, maar even daarna wordt Wessel Huigen na een onnodige overtreding met 'direct rood' van het veld gestuurd en moet het herstelplan met één man minder worden uitgevoerd; daar waar een beetje hoop was zakt de moed nu weer in de schoenen.

3 op rij
Ook Jonathan heeft in de rust verse troepen ingebracht: alleen al hun nieuwe nummer 14 maakt drie schitterende doelpunten, waarvan één na een solo vanaf de middellijn. De zevende Jonathantreffer is echt alleen nog voor de statistieken.

A.s. zaterdag onderneemt SVM een nieuwe poging tegen het op de vijfde plaats staande Desto uit Utrecht.             (Nanne de Vries)