Irene mag promotiewedstrijden gaan spelen

Omdat de nummer twee van de competitie mag spelen om promotie naar de tweede divisie was de wedstrijd tussen de nummer twee (Irene) en drie (NVC) een heel belangrijke.

Met vier punten voorsprong was de uitgangspositie van Irene gunstig. 'Wij moeten sets winnen en NVC moet de wedstrijd winnen' wist Irene aanvoerder Madelon Maurice. Maar de coach van NVC meldde vooraf toch even dat de Nieuwegeinse formatie sinds Kerstmis niet meer had verloren.

Boodschap
Daar had de Bilthovense equipe echter geen boodschap aan, met twee mooie opslagseries van Marit Pasterkamp nam Irene al snel een voorsprong in de eerste set. Een smash van Madelon Maurice die via het blok het veld uit sprong, betekende een 1-0 voorsprong voor Irene. De tweede set kende een compleet ander beeld. Na drie servicebeurten stond het 11-3 voor NVC en even later stond het 1-1 in sets. Alles leek weer open maar in de derde set was de Irene-verdediging tot grote frustratie van de NVC-coach niet te passeren: 'Onze aanval liep eigenlijk hartstikke goed, maar als je dan toch steeds niet scoort wordt je daar moedeloos van. Niet normaal wat die Irene-meiden van de grond weten te halen'. De laatste bal van de derde set was typerend voor deze set. Twee keer wist de Irene-verdediging een keiharde smash van NVC van de grond te houden waarna Svenne Bastian de bal via het Nieuwegeinse blok buiten de lijnen frommelde. 25-18 en 2-1 voor Irene.

Kansje
Om nog een kansje op promotie te behouden moest NVC de vierde set winnen en dat hadden ze in Nieuwegein goed begrepen. Al snel had Irene een achterstand van drie punten die lang stand hield. Op 18-15 waren de kansen duidelijk in het nadeel van Irene. De hemelsblauwe brigade liet toen nog maar eens zien dat ze op hun best zijn als het echt om de knikkers gaat. Via een prachtige serve van Marit Pasterkamp, een onmogelijke redding van Madelon Maurice en een mooi blok van Hanneke Caldenhoven kwam Irene op gelijke hoogte waarna zich een zinderende strijd ontspon. Een slotfase waarin NVC zich uiteindelijk kapot sloeg op de Ireneverdediging waardoor de druk op de NVC-aanvalsters zo hoog werd dat ze fouten gingen maken. Het was dan ook geen toeval dat de set beslist werd met een foute aanval van NVC. 27-25 en 3-1 voor Irene. 'NVC zakte op het einde van de wedstrijd door het ijs' vertelde Irene coach Erna Everaert. 'Dat zij zoveel aanvalsfouten maakten op het einde was de verdienste van onze verdediging. NVC moest harder en scherper slaan om toch te scoren. Uiteindelijk leidde dat tot vier aanvalsfouten aan het slot van de wedstrijd'. Door het zeker stellen van de 2e plaats mag Irene zich op gaan maken voor de promotiewedstijden op 28 april. Dan zal met twee andere teams gestreden worden om één plaats in de tweede divisie. 'Het zou een fantastische bekroning zijn op een mooi seizoen', stelde de Irenecoach. Zaterdag, 21 april om 15.15 uur speelt Irene Dames 1 de laatste competitiewedstrijd thuis in de Kees Boekehal tegen Majella Dames 1.            (Michel Everaerts).