DOS probeerde DeetosSnel te verschalken.

DOS komt te kort tegen koploper

Bij de hervatting van de veldcompetitie trof DOS een goede tegenstander; DeetosSnel is ongeslagen koploper en in de zaal ook nog eens gepromoveerd naar de Korfballeague.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd het eerste team van de thuisploeg uitgebreid gehuldigd voor deze promotie. Het leek wel of DOS ook een beetje onder de indruk was van deze prestatie, want in het begin van de wedstrijd toonden de Westbroekers wel erg veel ontzag voor de tegenstander. Na een snelle 4 - 0 voorsprong gooide DOS de schroom een beetje van zich af. Vanaf dat moment kwam DOS beter in de wedstrijd en begon mee te scoren. Na 7-3 was het toch weer DeetosSnel dat over alle schijven kan scoren en de voorsprong vergrootte. Halverwege de wedstrijd stond er al een duidelijke 14 -7 stand op het scorebord.

De tweede helft liet DeetosSnel de teugels iets vieren. DOS maakte hier gretig gebruik van. De Westbroekers speelden zichzelf steeds beter in de wedstrijd. Waar de thuisploeg na rust minder scherp was, bleef DOS goed zoeken naar de mogelijkheden. Het leek zelfs nog even spannend te worden bij 20-18. DeetosSnel nam een time-out om haar spelers bij de les te (her-)krijgen. Dat lukte prima en de thuisploeg scoorde snel viermaal op rij. DOS wist in deze periode helaas geen doel meer te vinden. Ondanks de 24-18 nederlaag gaf het spel na rust toch vertrouwen voor de komende wedstrijden.

Aanstaande zaterdag ontvangt DOS TOP uit Arnemuiden. Top staat op een tweede plek. De wedstrijd begint om 15.30 uur.