Doelman Frank van Klaren voorkomt erger.

Er zijn nog vijf kansen over

Op zaterdag 7 april vervolgde het op de voorlaatste plaats staande SVM haar degradatiestrijd in de thuiswedstrijd tegen het op de vierde plaats bivakkerende SV Lopik.

De verwachtingen waren aanvankelijk niet erg hoopvol maar tijdens de wedstrijd konden deze gaandeweg sterk worden bijgesteld: de gastheren bleken een moeilijk te bestrijden opponent voor de gasten uit Lopik te zijn.

Björn Engel en herstelde Danny de Bie en Marcel Melissen maakten dat SVM absoluut niet de mindere was. Tot aan de 16e minuut had SVM het allemaal onder controle, en dan: een doorgebroken Lopikspeler wordt door Sjoerd Burgers in de rug gelopen. Sjoerd boft, dat hij 'maar geel' krijgt en een vrije trap, die zonder gevolgen blijft. Beide ploegen kregen hierna nog over en weer kansen. Maartensdijks balverlies op het middenveld wordt door Lopik verzilverd in een 0-1 voorsprong. Met die cijfers op het scorebord gaan beide ploegen de rust in.

Aanval
Na de rust blijven Marcel Melissen en Wessel Huigen achter in de kleedkamer; voor hen betreden Chester Kemp en Mike Boshuis de Maartensdijk-Arena. SVM gaat meer op de aanval spelen en krijgt in de tweede helft ook de betere kansen, Jordy van de Lee komt alleen tegenover de Lopik-goalie, die fabuleus weet te redden. In de 1e helft had Jordy al geel gehad; hij krijgt er einde 2e helft nog 1 voor het snel willen nemen van een vrije trap en dat luidt zijn exit in. De controle over de wedstrijd voelt niet meer veilig aan in de handen van de arbiter van dienst. De altijd rustige SVM-coach Kevin de Liefde wordt daar ook het slachtoffer van, wanneer hij na eenmaal commentaar achter de afrastering dient plaats te nemen.

Vijf
Er zijn nog vijf wedstrijden te gaan - te beginnen a.s. zaterdag tegen Jonathan in Zeist -, waarin SVM een ultieme kans krijgt, al dan niet via een loodzware nacompetitie, het vege 3de-klasse voetballijf te redden. Na 21 wedstrijden staat op de 11de plaats Kockengen met 22 punten, twaalfde is Voorwaarts met 18 punten, voorlaatst op 13 staan de Maartensdijkers genoteerd met 15 punten en voorlopig nog laatste is rechtstreekse degradatiekandidaat Driebergen met 12 punten.     (Nanne de Vries)