Logo vierklank.nl
Algemeen

Duurzame lokale Dorpsmarkt in De Bilt

Ruim een jaar geleden organiseerde Stichting Biltsheerlijk het voedselcafé bij Tuinderij Eyckenstein in Maartensdijk. Tijdens het café gingen enthousiaste ondernemers en particulieren met elkaar in gesprek over duurzaam voedsel in de gemeente De Bilt. Hieruit kwamen een paar zeer interessante ideeën naar voren. Eén daarvan was de dorpsmarkt.

Het moest een duurzame, biologische markt worden met lokale ondernemers. Een werkgroep ging enthousiast aan de gang en organiseerde in december 2017 de 1e dorpsmarkt. De markt werd een groot succes.

Zomer
Vrijdag 6 april is er weer een Dorpsmarkt; de eerste van 3 markten tot de zomer. Deze staat in het teken van het voorjaar met mooie producten (o.a. groente, fruit, vlees, brood, bonbons, thee, planten en bloemen), lekkernijen (frites en soep), kinderactiviteiten (bijenhotel, zaadbommen maken) en gezelligheid met swingende muziek. Er is dus veel meer te doen dan even snel de boodschappen. De markt is van 15.00 tot 20.00. De bewoners van de Dorpsstraat zullen het erg waarderen als bezoekers op de fiets komen. Meer info. op www.biltsheerlijk.nl.   (Bertien van de Kerk)

Meer berichten