Logo vierklank.nl
 Zaterdag 7 april om 10.45 uur speelt kampioen Irene MA1 uit tegen VV Utrecht MA1 in de Galgenwaard in Utrecht.
Zaterdag 7 april om 10.45 uur speelt kampioen Irene MA1 uit tegen VV Utrecht MA1 in de Galgenwaard in Utrecht. (Foto: Karen de Laat)
Sport

Irene Meisjes ongeslagen kampioen in de Topklasse

'Missie volbracht, anders kunnen we het niet stellen'  zei Irene spelverdeler Maaike Scharrenburg afgelopen zaterdag. 'We wilden kampioen van de regio worden en dat is vol overtuiging gelukt' .

Slachtoffer van de Bilthovense dadendrang was het laaggeplaatste VV Haaglanden uit Voorburg. Omdat de enige overgebleven concurrent Zaanstad eerder die dag verloren had was Irene voor aanvang van de wedstrijd al kampioen. Maar omdat de Irene-meiden dat nog niet wisten, werd er redelijk gespannen aan de wedstrijd begonnen. Haaglanden kon daardoor in eerste instantie redelijk bijblijven, maar toen de Bilthovense machine begon te draaien, was er geen houden aan. Via 25-18, 25-21, 25-11 en 25-14 trok Irene overtuigend aan het langste eind waarna het kampioensfeest gevierd kon worden. Als kampioen van de regio mag Irene op 2 juni deelnemen aan de final four waar de kampioenen van de vier regio's met elkaar uit gaan maken wie zich landskampioen mag noemen.

Het was sowieso een goede week voor Irene want donderdag won het team in de halve finale van de beker overtuigend van Vollingo uit Gouda. Daarmee heeft Irene zich geplaatst voor de bekerfinale op 12 mei. Het worden nog spannende weken voor het Bilthovense kampioensteam. Temeer omdat ze zich ook al plaatsten voor de Finale van de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen die zaterdag 31 maart in Koog aan de Zaan gespeeld worden.         (Michel Everaert)

Meer berichten