Oranjeconcours De Bilt

Algemeen Activiteiten

Dit jaar wordt op Koningsdag het 37e Oranjeconcours georganiseerd. Locatie van het concours is wederom het terrein aan de Soestdijkseweg Zuid in Bilthoven, met op de achtergrond het Gemeentehuis Jagtlust.

Het Oranjeconcours staat in de aangespannen wedstrijdsport bekend als startwedstrijd voor het 'groene' seizoen. De rijders en liefhebbers van Tuigpaarden, Tuigpaarden Fries Ras, Hackney's en Shetlanders komen dan ook van heinde en verre naar De Bit voor een geweldige middag paardensport.

Shownummer
Naast de wedstrijdrubrieken van de verschillende rassen, wordt er ook een spectaculaire show verzorgd door Heiblumke Horses uit Koningslust met een vierspan Friese paarden voor de Romeinse strijdwagen. Een show met snelheid en spektakel. Na afloop van het concours zal er tot 21.00 uur 's avonds een DJ aanwezig zijn. De catering zal deze dag worden verzorgd door het lokale cateringcollectief; de Local Heroes. Het programma start om 11.30 uur.

Activiteiten voor kinderen
Op het concoursterrein is er voor de kinderen de mogelijkheid om een rondje op een pony te rijden. De ponyritjes worden ook dit jaar weer verzorgd door Stal van Brenk uit Groenekan. Het concours wordt georganiseerd in combinatie met het Spellenfestival van het Oranjecomité De Bilt-Bilthoven. Het Oranjeconcours gaat altijd door, ook als het regent. Kijk voor meer informatie op www.oranjeconcours.nl.

!