Logo vierklank.nl
Jeugd

Wie wordt voorleeskampioen

Woensdagmiddag 21 maart vindt de Regionale Ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd plaats in Theater 'De Klinker' van Bibliotheek Idea te Zeist. Tijdens een spannende theaterronde wordt bekend wie de beste voorlezer is van de 14 voorleeskampioenen van basisscholen uit de gemeenten De Bilt, Soest en Zeist. De kinderen lezen een zelfgekozen fragment voor uit hun favoriete kinderboek. De jury bestaat uit Janneke Kingma (Voorzitter Idea Bibliotheek), Jaap Friso (Jaap leest recensent) en Evelien Pullens (schrijfster).

Voor De Bilt treden leerlingen van resp. BS Montessori Bilthoven, BS Het Zonnewiel De Bilt en BS St. Theresia Bilthoven in het strijdperk. De kinderen, zes jongens en acht meisjes, zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8. Bij de voorrondes, die plaats vonden op de scholen, kwamen zij als de beste voorlezer van hun school uit de bus. De winnaar van deze ronde gaat door naar de Provinciale Voorleeswedstrijd van Utrecht op maandag 9 april in Theater 'De Kom' in Nieuwegein. De twaalf winnaars van de Provinciale Rondes treffen elkaar vervolgens op woensdag 23 mei in de Schouwburg van Amstelveen voor de Landelijke Finale van de Voorleeskampioen 2017.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>