Logo vierklank.nl
 Door de hoofdbandjes van de kinderen werd duidelijk welk bedrag er voor de weeskinderen in Malawi en Zambia is opgehaald door de leerlingen van de School met de Bijbel.
Door de hoofdbandjes van de kinderen werd duidelijk welk bedrag er voor de weeskinderen in Malawi en Zambia is opgehaald door de leerlingen van de School met de Bijbel.
Jeugd

Record-bedrag bij goede doelenactie

door Kees Diepeveen

Jaarlijks wordt er door de School met de Bijbel in Maartensdijk een scholenactie gehouden voor een goed doel. Dit jaar was dat voor Stichting Stephanos. Deze stichting draagt zorg voor de opvang van weeskinderen in Malawi en Zambia en zorgt ervoor dat de kinderen naar school kunnen. De actie was bedoeld om schoolboeken en bijbels voor de kinderen te kunnen kopen.

De leerlingen in Maartensdijk gingen sparen en er werden acties georganiseerd waaronder een sponsorloop op 20 februari. Alle kinderen gingen op zoek naar sponsors die een bijdrage wilden leveren voor elk gelopen rondje. In de omgeving van de school werd een parcours uitgezet waar de kinderen van de ene stempelpost naar de andere moesten rennen. Tegenover elk stempel stond een gesponseerd bedrag. Er werden talloze rondjes gelopen wat heel veel geld opbracht .

Maaltijd
Op woensdag 21 februari organiseerden de leerkrachten een warme maaltijd. Opa's en oma's en ouders konden met de leerlingen een complete maaltijd bami of nasi op school gebruiken. Afhalen was ook mogelijk om er thuis van te genieten. Doordat verschillende bedrijven en personen de kosten voor het eten voor hun rekening namen was al het geld dat binnenkwam voor de maaltijden voor het goede doel.

Bedrag
Donderdag 8 maart werd het totaalbedrag aan Stichting Stephanos bekend gemaakt. Alle leerlingen en leerkrachten waren hiervan getuige. De School met de Bijbel was erin geslaagd om 10.623,25 euro bijeen te brengen. Een prachtig record voor de goede doelen actie van de school.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>