Logo vierklank.nl
 Alle organiserende leerlingen uit 5VWO werden naar voren gehaald.
Alle organiserende leerlingen uit 5VWO werden naar voren gehaald.
Jeugd

Derde TEDxYouth op Het Nieuwe Lyceum

door Walter Eijndhoven

Donderdagavond 8 maart organiseerde Het Nieuwe Lyceum in Bilthoven voor de derde maal een TEDxYouth voor haar leerlingen en andere belangstellenden. Negen motiverende sprekers wisten op een prikkelende manier de toehoorders aan zich te binden, met diverse onderwerpen. Thema van deze avond: 'Make a difference' .

De afgelopen weken gonsde het weer in Bilthoven en omgeving. Zo'n dertig toegewijde leerlingen uit 5VWO van Het Nieuwe Lyceum (HNL) zouden voor de derde keer een TEDx-avond organiseren. En dat is ze goed gelukt.

Aanvaarden
De negen sprekers kregen tien minuten per persoon de tijd om uit te leggen wat hen bezighoudt: 'Waarom moet je aanvaarden, dat je maar 'gemiddeld' bent? (Een enkele uitschieter daargelaten?)', 'Het gebruik van kunstmatige intelligentie door artsen', 'Hoe kun je je topsport (zeilen) verenigen met je baan als piloot op een Boeing 737?', 'Vergeet studeren, maar niet altijd', 'Hoe om te met een leven als een superster (DJ)?', 'Levensstijl van een youtuber en ondernemer', 'Hoe om te gaan met fouten en daarvan te leren?', 'Hoe weten wij of iets nieuws of nepnieuws is?' en 'Hergebruik van plastic'

Sprekers waren: Sanne Kooiman, Wouter Kroese, Lisa Westerhof, Michiel Dicker, Julian Jordan, Merijn Schoeber, Prof. Dr. Paul Louis Iske, Ruurd Oosterwoud en Merijn Everaarts.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>