SVM: 'Belangrijke winst'

SVM en Voorwaarts strijden beiden om uit de degradatiezone te komen. Bij winst zouden de Maartensdijkse voetballers weer aanhaken bij de andere teams; bij verlies komt de rode lantaarn wel erg dichtbij. SVM nam drie belangrijke winstpunten mee naar huis.

Een tot op de botten gemotiveerd team zette goed druk tegen Voorwaarts. Trainer Kevin de Liefde kon weer beschikken over Bas Temme en ziet zijn ziekenboeg langzaam maar zeker leeglopen. Marcel Melissen en Diederik Hafkemeyer werken hard aan hun herstel. Al na 6 minuten spelen zette de weer hardwerkende Mike de Kok laag voor. Roy Wijman tikte de bal in het doel:0-1.

Voorwaarts kwam tot een aantal gevaarlijke aanvallen maar door goed ingrijpen van de SVM-verdediging viel de gelijkmaker niet. Mike Boshuis schoot tussendoor nog op de lat. Daarna zette Voorwaarts nog meer druk en kreeg ook kansjes. Maar Frank van Klaren hield zijn doel knap schoon. Toch kwam Voorwaarts na een half uur spelen op 1-1. Vlak voor rust was het de vaak weer ongrijpbare Mike de Kok, die SVM op de 1-2 voorsprong zette.

Een ongewijzigd SVM probeerde al snel na de rust het zo belangrijke derde doelpunt te scoren. In de 60e minuut was het weer Mike de Kok die na goed aangeven van Roy Wijman de belangrijke derde treffer scoorde:1-3. Voorwaarts bleef knokken voor een beter resultaat en kwam na 77 minuten spelen toch nog op 2-3. Nog geen minuut later scoorde invaller Kevin van Dronkelaar de 2-4 met een knap schot. SVM behield de controle over de wedstrijd en nam belangrijke punten mee naar huis.

De concurrenten in de 3e klasse D verspeelden ook punten waardoor SVM met 1 wedstrijd minder gespeeld weer aansluiting heeft gevonden bij de andere laaggeplaatste teams. De komende zaterdag komt het op de 2e plaats staande Focus 07 op bezoek.