Logo vierklank.nl
 Pret op natuurijs is niet meer zo vanzelfsprekend.
Pret op natuurijs is niet meer zo vanzelfsprekend. (Foto: Joyce Reimus)
Sport

Biltsche Meertje zoekt vrienden

Door het steeds mildere klimaat valt er niet meer iedere winter te schaatsen op de natuurijsbaan aan de Soestdijkseweg te Bilthoven. De kosten voor beheer lopen gewoon door. vandaar dat IJBM start met het werven van sponsoren en donateurs.

Om financiering van de natuurijsbaan Het Biltsche Meertje te kunnen blijven bekostigen wordt het nu bestaande abonnementensysteem opgeheven en omgezet naar een systeem met sponsoren en donateurs.

Hollands ijsplezier
De natuurijsbaan is gelegen aan de rand van het Utrechts landschapscomplex Beerschoten, vlak langs de Soestdijkseweg. Tijdens strenge winters heeft IJBM, de officieel bij de KNSB aangesloten natuurijsbaan 't Biltsche Meertje, hier haar hoofdkwartier. IJBM vierde in 2014 haar 90-jarig bestaan. Vele generaties inwoners van onze gemeente en omstreken zetten hier hun eerste schreden op het ijs, maar helaas is er niet elk jaar natuurijs. Maar als de vorst meewerkt binden jong en oud de schaatsen onder om op deze idyllische en 's avonds, verlichte plek klassiek Hollands ijsplezier te beleven. IJBM is dan graag gastheer, zorgt voor een geveegde baan, met muziek en koek en zopie. Vrijwilligers van de vereniging zetten zich voor honderd procent in om dit winterevenement als vaste waarde in de gemeente te behouden. Het Biltsche meertje is een van de mooiste natuurijsbanen in onze provincie.

Aanmelden
Ondanks het feit dat het niet voldoende vriest moet IJBM allerlei werkzaamheden uitvoeren om de baan open te kunnen stellen als het wel wintert. Tot voor kort werden de kosten van dit evenement betaald uit abonnementenverkoop en het heffen van entree. De laatste keer dat de ijsbaan officieel open werd gesteld was in februari 2012. Maar ook als er geen ijs ligt lopen de exploitatie- en onderhoudskosten gewoon door. Voor de dekking van de kosten wordt nu 'Vrienden van het Biltsche Meertje' opgericht. Zowel burgers als bedrijven worden graag verwelkomd als vriend. Vriend kun je worden door het leveren van een financiële en/of materiële bijdrage voor het behoud van deze prachtige natuurijsbaan en de organisatie door IJBM van ijspret met muziek, verlichting en koek en zopie. Vrienden kunnen zich aanmelden via de website: https://ijbm.atavist.com/vrienden-van-het-biltsche-meertje


 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>