DOS probeerde het, maar zette te laat de inhaalrace in.

DOS ongelukkig in de afronding

DOS was met goede moed afgereisd naar Purmerend. Thuis was er immers nog met 34-27 gewonnen van BEP. In Noord-Holland liep het aanvallend allemaal wat moeizamer.

Bij minimaal één punt was DOS twee wedstrijden voor het einde van de zaalcompetitie al zeker van lijfsbehoud. Tegenstander BEP vocht voor haar laatste kans en was uiteindelijk de gelukkigste met twee punten. In de beginfase van de wedstrijd had DOS geen geluk in de afronding waardoor de overtuiging in de schoten steeds minder werd. Teveel aanvallen resulteerden in één-schots-aanvallen waardoor de schutters niet goed konden herhalen. Ook BEP had moeite in de afronding, maar halverwege was er een kleine 12-10 voorsprong voor de thuisclub.

Inhaalrace
De eerste periode na rust lukte er weinig bij DOS. BEP liep in een periode van vijftien minuten uit naar een 18-12 voorsprong. Op dat moment ging DOS een soort van alles of niets spel spelen. Er werd niet meer nagedacht over de eerste drie kwart van de wedstrijd en vol overtuiging speelde DOS de laatste tien minuten. Dit resulteerde in een spectaculaire inhaalrace. DOS scoorde maar liefst negen maal. Maar dat was net niet voldoende om BEP nog te achterhalen en de Westbroekers leden een 23-21 nederlaag.

Zaterdag speelt DOS de laatste thuiswedstrijd. Tegenstander KVS/Maritiem staat op de 3e plek en heeft nog hoop op de titel. De wedstrijd begint om 20.25 uur in De Vierstee.