Logo vierklank.nl
Het Schützkoor en het Adorno strijkkwartet.
Het Schützkoor en het Adorno strijkkwartet.
Muziek

Schütz Projectkoor zingt

Zondag gaf het Schützkoor, o.l.v. dirigent Pieter Kramers, een concert met werken van componisten uit landen rondom de Oostzee. De Opstandingskerk was goed gevuld met publiek dat kennismaakte met bekende en minder bekende componisten uit Estland, Letland, Litouwen, Zweden, Noorwegen en Finland.

Het Adorno strijkkwartet speelde enkele kwartetten van Edward Grieg. Dit strijkkwartet bestaat uit internationaal bekende musici en was een mooie aanvulling op de vocale stukken die ten gehore werden gebracht. In deze stukken werd het publiek meegevoerd in noordelijke sferen van verstilling en ontzag voor de natuur. In een compositie van Veljo Tormis, uit Estland, was de verstilling van de natuur voelbaar. Je zag bijna hoe de wolken langzaam voor de maan schoven en zo de nacht verbeeldde. In een compositie van Eriks Ešenvalds werd een etherische sfeer geschapen door met water gevulde wijnglazen, waarmee de koorleden een ijle klank lieten horen. Het afsluitende stuk van de bekende Arvo Pärt, uit Estland was een compositie die een intieme, fragiele en zelfs spirituele sfeer opriep.          (Frans Poot)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>