Logo vierklank.nl
 Trots tonen Gijs de Heer en Jan van Tricht de bokaal die zij zojuist uit de handen van de wethouder hebben ontvangen. V.l.n.r.: wethouder Madeleine Bakker, Gijs de Heer en echtgenote en Jan van Tricht en echtgenote.
Trots tonen Gijs de Heer en Jan van Tricht de bokaal die zij zojuist uit de handen van de wethouder hebben ontvangen. V.l.n.r.: wethouder Madeleine Bakker, Gijs de Heer en echtgenote en Jan van Tricht en echtgenote.
Sport

20 Jaar klaverjassen in Maartensdijk

Geheel onverwacht werden Gijs de Heer en Jan van Tricht op woensdag 24 januari in de klaverjaszaal in Dijckstate door wethouder Madeleine Bakker in het zonnetje gezet. Al 20 jaar verzorgen beide heren elke week klaverjasmiddagen. Ook in de zomerperiode gaat het klaverjassen gewoon door.

door Kees Diepeveen

Mirjam Valkenburg, sociaal werker van Mens in servicecentrum Maartensdijk onderstreept het belang van de klaverjasmiddagen. ´Voor veel ouderen voorziet dit in een behoefte. Het is ook zo fijn dat het gedurende het hele jaar wekelijks op woensdagmiddag georganiseerd wordt. Ook in de vakantieperiode waarin het verenigingsleven stil staat kan er gewoon geklaverjast worden. Dat is ook de reden dat ik vond dat hier aandacht aan besteed moest worden en dat wethouder Madeleine Bakker de trofeeën aan beide heren wilde uitreiken´.

Zelf
Twintig jaar geleden is Gijs de Heer, zelf een zeer enthousiast klaverjasser, begonnen met een tweewekelijkse klaverjascompetitie in het restaurant van Dijckstate aan het Maartensplein in Maartensdijk. Na enkele jaren sloot Jan van Tricht zich aan bij de organisatie. Gemiddeld zijn er iedere keer zes of zeven tafels - met vier deelnemers - bezet waarbij ieder met zijn eigen maat speelt. Jan en Gijs zorgen elke week voor prijzen. De eigen bijdrage van de leden is 3 euro per middag.

Familie
Dat ook de naaste familie van Gijs en Jan aanwezig was maakte het extra speciaal voor hen. Mirjam Valkenburg onderbrak het klaverjassen en vroeg beide verbaasde heren naar voren te komen om door wethouder Madeleine Bakker te worden toegesproken. Zij onderstreepte de verdiensten van beide heren. Maar ook dat kaartspellen zo leuk zijn, het belang van een degelijke organisatie en vooral dat hiermee in een behoefte wordt voorzien. Zij reikte twee trofeeën uit aan Gijs en Jan die speciaal voor hen waren gemaakt. Daarna werden de klaverjasboompjes afgemaakt waarna de jubilarissen en hun gezelschap nog werden verrast met een drankje en een hapje in de hal van Dijckstate.

Nieuwe deelnemers worden enthousiast ontvangen maar moeten zich wel van tevoren aanmelden. Dit om de tafels te kunnen indelen. Zij kunnen zich aanmelden via m.valkenburg@mensdebilt.nl.

Meer berichten