3Angle plaatst liggers voor nieuwe viaducten
3Angle plaatst liggers voor nieuwe viaducten

Nachtelijke wegafsluitingen op de A27

Algemeen Algemeen

Op 26 en 27 januari is de A27 's nachts gedeeltelijk afgesloten van 22.00 tot 8.00 uur. In het weekend van 19 en 20 januari was de weg afgesloten van Utrecht-Noord tot knooppunt Eemnes. In het weekend van 26 en 27 januari, is de andere rijrichting aan de beurt.

door Henk van de Bunt

Weggebruikers worden omgeleid via de A28 en de A1. Het onderliggende wegennet wordt hierdoor niet extra belast. De omleiding staat ter plaatse aangegeven met gele borden. De extra reistijd is ongeveer 15 minuten.

Werkzaamheden
3Angle gaat liggers plaatsen voor de nieuwe viaducten bij Bilthoven (44 liggers) en Hilversum (34 liggers). De grote betonnen elementen (van zo'n 70 a 80 ton) worden in een keer op de steunen van het viaduct gehesen. Omdat de liggers boven de weg worden gehesen is het omwille de veiligheid noodzakelijk de weg af te sluiten tijdens de werkzaamheden. Verder repareert 3Angle waar nodig het asfalt en de belijning tijdens de nachtafsluitingen en treft voorbereidingen om vanaf eind januari gefaseerd nieuwe verlichting aan te zetten.

Volgende nachtelijke afsluitingen
Ook in het weekend van 2 en 3 februari en van 9 en 10 februari zijn er nachtelijke afsluitingen op de A27. De andere helft van de liggers wordt dan geplaatst. Ook brengt de aannemer een derde rijstrook op de A27 bij Bilthoven aan. Meer informatie hierover volgt eind januari.